Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ağustos 2016 - 16:18 Yorum: 0

Aydın’da ilk defa kryoablasyon tedavisi uygulandı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.

Aydın’da ilk defa kryoablasyon tedavisi uygulandı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, Aydın'da ilk defa Atrial Fibrilasyon hastalarına Kryoablasyon tedavisini uygulamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yeni teknikle ritim bozuklukları başarıyla tedavi edilebileceği gibi hastaların hayat kalitesi artacak ve inme riski minimize edilecek.

Türkiye'de 20 ilde ve 30 merkezde uygulanabiliyor

Yrd. Doç. Dr. Akpek, birbirinden farklı birçok ritim bozukluğu tedavisinin başarıyla uygulandığı ADÜ'de yeni bir tedavi tekniğinin daha yapılmaya başlandığını vurgulayarak, Türkiye'de 20 ilde ve 30 merkezde uygulanabilen tedavinin artık Aydın'da da uygulanabildiğini söyledi. ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, "Bu teknik ile hastalıklı kalp dokusu -40, -50 derecede dondurularak dokunun ritim bozukluğu yapıcı etkisi ortadan kaldırılıyor. Özellikle 50 yaş sonrası sık görülen Atrial Fibrilasyon, başta inme riski olmak üzere, kalp yetmezliği gibi yaşam süresini kısaltan ve hayat kalitesini bozan bir ritim bozukluğu. Uygulanmaya başladığımız yeni Kryoablasyon tekniği ile hastalarımızın hayat kalitesi artacak ve inme riski minimize edilecek" dedi.

Hastaların başka illere gitmesine gerek kalmadı

Ritim bozukluklarının başarıyla tedavi edilebildiğini vurgulayan Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, "Çarpıntı şikayeti bulunan ve ritim bozukluğu tespit edilen hastalarımızın başka illere gitmeden ADÜ Tıp Fakültesi Hastanemizin Kardiyoloji Kliniğinde tanı ve tedavilerini kolayca yaptırabilirler" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber