Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 10:38 Yorum: 0

Aydın’da organ bağışı paneline yoğun ilgi

ADÜ Söke Sağlık Yüksekokulu'nun düzenlediği "Organ Bağışı" paneli, Söke Belediyesi'nin çok amaçlı toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Aydın’da organ bağışı paneline yoğun ilgi

ADÜ Söke Sağlık Yüksekokulu'nun düzenlediği "Organ Bağışı" paneli, Söke Belediyesi'nin çok amaçlı toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel, Söke Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl'ın açılış konuşmasıyla başladı. Panele gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akyıl, "Dünya malının dünyada kalacağı bilinciyle, gelecek nesile bir şeyler bırakabilme, insanlık adına bir şeyler yapabilme duygusunu yüceltecek olan organ bağışı bilincini geliştirmek, bizim en önemli vazifemizdir. Bu vazifemizde bizlere eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Yaşamı yeniden hediye etmek, yeni hayatlara merhaba dedirtmenin bizim elimizde olduğunu ifade eden ADÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu'da, organ bağışında bulunmak için tıbbi, manevi ve dini olarak birçok sebebimiz olduğunu belirtti.

Panel, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağış Sorumlusu Hanife Kaçmaz'ın "Organ ve Doku Bağış Sistemi', Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı'nın "Karaciğer Nakli', ADÜ Tıp Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz'ın "Böbrek Nakli" konu başlıklı sunumları ile devam etti. Böbrek nakil hastası Tülay Cerit de nakil bekleme sürecindeki bir hastanın duygularını katılımcılarla paylaştı. Panelde, vatandaşlardan organ bağışı konusunda duyarlı olmaları istenirken, "Kaç Kişi Olarak Hayata Döneceksin" sloganıyla çağrıda bulunuldu.

2009 yılından beri gönüllü olarak mizah ve sanatı bir araya getirerek organ bağışında farkındalık oluşturmaya çalışan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez önderliğindeki "Korneanın Sesi" ekibinin dinletisi ile organ bağış paneli son buldu.

Aydın 10. sırada

Aydın ili organ bağışında Türkiye sıralamasında 10. sırada. Türkiye'de organ bağışında lider olan il ise İzmir. Ocak 2016 verilerine göre 2015 yılında Türkiye'de organ nakli bekleyen 29 Bin kişiden, 7 Bin 704 hastaya nakil gerçekleştirildi. Bunların 3 Bin 203'ü böbrek, 3 Bin 155'i kornea, Bin 215'i karaciğer nakli idi. Türkiye'de organ bağışına bakışın dünya ülkelerine göre geride olması, organ bağışı konusunda duyarlı davranmanın önemine bir kez daha dikkat çekti.

Aydın’da organ bağışı paneline yoğun ilgi

Aydın’da organ bağışı paneline yoğun ilgi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber