Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Ekim 2016 - 09:48 Yorum: 0

Aydın’da piyasa gözlem ve denetim çalışmaları sürüyor

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, piyasa gözlem ve denetim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Aydın’da piyasa gözlem ve denetim çalışmaları sürüyor

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, piyasa gözlem ve denetim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nde Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında 5 firmaya yeni Sanayi Sicil Belgesi düzenlendi, 3 firma faaliyetine son vermesi nedeniyle Sanayi Sicil Belgesi iptal edildi. Eylül ayı sonu itibariyle toplam 1561 adet firmaya Sanayi Sicil Belgesi verildi.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) Çalışmaları

Aydın'da Eylül ayı içerisinde 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun kapsamında, 152 ayrı işyerinde 264 adet ürün için piyasa gözetimi ve denetimi yapıldı. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında Eylül ayı içerisinde 7 adet ölçü aletinin ilk ve periyodik muayenesi yapıldı, muayenesi yapılan ölçü aletlerinin tamamı damgalandı.

38 adet şikayetli elektrik sayacı muayenesi gerçekleştirildi. 17 adet sayacın hatalı, 21 adet sayacın ise doğru çalıştığı tespit edildi. Yol kenarı denetimi kapsamında 20 adet taksinin, taksimetre kontrolü yapıldı. 2 adet takograf yetki belgesi ile 2 adet taksimetre muayene ve tamir-ayar yetki belgeleri düzenlendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber