Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 18:48 Yorum: 0

Aydın'da sağanak ve fırtına

Öğleden sonra başlayan ve zamanla etkisini artıran sağanak yaşamı etkiledi

Aydın'da sağanak ve fırtına

AYDIN (AA) - Aydın'da sağanak ve fırtına yaşamı etkiledi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte, öğleden sonra bastıran sağanak cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Şehir içi trafikte aksamaların yaşanmasına neden olan sağanağa hazırlıksız yakalanan kimi vatandaşlar, duraklara sığınarak korunmaya çalıştı. 

Fırtına nedeniyle Hükümet Bulvarı'nda caddeye devrilen ağaç, itfaiye ekiplerince motorlu testere ile kesilerek kaldırıldı. Merkeze bağlı Yılmazköy'de ise yağışın oluşturduğu birikinti nedeniyle arızalanan minibüste mahsur kalan 7 yolcu, Aydın Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı. Minibüs, kepçe ve dozer yardımıyla yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucunda bulunduğu yerden çıkarılabildi. 

-Evleri su bastı

Öte yandan sağanak nedeniyle Ilıcabaşı Mahallesi'nde çok sayıda evi su bastı.

Mahalle Muhtarı Alim Tarım, her yıl yağışlarda aynı olumsuzluğu yaşadıklarını belirtti.

Tarım, "Geçen sene de olmuştu. Buradaki insanlar mağdur durumda. Ekipleri aradık iş işten geçtikten sonra geliyorlar. Yazık bu insanlara. Hep mağdur olan biz mi olacağız" diye konuştu.

Mahalledeki vatandaşlar da mağdur olduklarını ifade ederek, her yıl yaşanan baskınlara karşı köklü tedbir alınmaması nedeniyle tepkilerini dile getirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber