Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ekim 2016 - 09:28 Yorum: 0

Aydın’da savunma genç avukatlarla güçlendi

Aydın Barosu, Muharrem ayı nedeniyle Aydın Adliyesi'nde 500 kişilik aşure dağıttı.

Aydın’da savunma genç avukatlarla güçlendi

Aydın Barosu, Muharrem ayı nedeniyle Aydın Adliyesi'nde 500 kişilik aşure dağıttı. Aşure hayrının ardından stajlarını tamamlayan genç avukatlar ruhsatnameleri törenle verildi.

Aydın'da stajlarını tamamlayarak avukatlık mesleğine resmi olarak adım atan sekiz avukat yeminlerini etti. Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt açılış konuşmasını yaptığı yemin töreninde avukatlığa adım atan sekiz avukata ruhsatnameleri verildi.

Mesleğe yeni adım atacak olan genç avukatlara ülkenin çok zor bir süreç içerisinden geçtiğini hatırlatan Başkan Bozkurt, "Bu ülkede kadın ve erkek hep birlikte savunma ve hukuk mücadelesi verebiliyorsak bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz.Bugün ülkemiz Suriye ve Irak'ta bir savaşın içerisinde. PKK, İŞİD, FETÖ terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Şehitlerimizin sayısını hatırlayan yoktur. 2016 yılının ilk dokuz ayında bin 421 vatandaşımız iş kazası adı verilen cinayetlerden hayatını kaybetmiştir. Her gün küçücük bebeklerden başlayarak çocuklara, kadınlara tecavüz ve onların katline dair haberler duyuyoruz. Yılda 7 bin çocuk, istismara uğruyor. Bunlar sadece kayıtlı olanlar. Sokaklarda yaşayan 25 bin çocuk her an bu tehlike ile karşı karşıya. Her dört saatte bir tecavüz ya da tecavüze teşebbüs suçu işleniyor. Belediye başkanları halkın silahlanması noktasında adeta çağrı ve çığırtkanlık yapabiliyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın dahi "at izi it izine karıştı" şeklindeki beyanları hukuk olarak hukuk güvenliği anlamında hangi noktada olduğumuzun çok net özeti. İşte bu şartlar altında hakkın, hukukun mücadelesini verecek kutsal savunma görevini ifa edeceksiniz. Ülkemizde bu kadar çok sorun varken ne yazık ki biz Başkanlık Sistemini tartışıyoruz. Bugün aramıza katılacak pırıl pırıl sekiz arkadaşımızla savunmamız daha da güçlenecek" dedi.

Konuşmaların ardından stajını tamamlayan Ersin Oğuz, Gökçe Fidan Bülbül, Hazal Kazan, Seda Yönetci, Bora Atay, Leman Temel, Seren Öztürk, Abdurrahman Salih Cengiz yemin etti. Aydın Baro Başkanı Bozkurt, yeminlerini yapan yeni avukatlara, Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Ruhsatnamesi belgesini verdi.

Aydın’da savunma genç avukatlarla güçlendi

Aydın’da savunma genç avukatlarla güçlendi

Aydın’da savunma genç avukatlarla güçlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber