Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 19:18 Yorum: 0

Aydın'daki "izinsiz gösteri ve başbakana hakaret" davası

17 Aralık operasyonunun ardından izinsiz gösteri düzenledikleri ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan aralarında CHP Gençlik Kolları yöneticilerinin de bulunduğu 29 sanığın yargılanmasına dev

Aydın'daki 'izinsiz gösteri ve başbakana hakaret' davası

AYDIN (AA) - 17 Aralık operasyonunun ardından izinsiz gösteri düzenledikleri ve bu yürüyüşte dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan CHP Gençlik Kolları yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuksuz yargılanan  29 sanık katıldı. Duruşmayı CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç da izledi.

Mahkeme heyeti, olaya ilişkin görüntü kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporunu değerlendirdi.

Görüntülerde "hakaret" ifadelerinin yer aldığı yönünde gelen bilirkişi raporunun okunmasının ardından, sanık avukatları bilirkişi raporunun kendilerine resmi olarak bildirilmesi ve savunma hazırlanması için ek süre verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 3 Aralık'ta görülmesine karar verdi.

- Olay

17 Aralık operasyonunun ardından 25 Şubat 2014 günü Adnan Menderes Bulvarı’nda düzenlenen yürüyüşe katılanlar hakkında soruşturma başlatılmış, "dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a görevinden dolayı hakaret”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama” suçlamalarıyla CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, CHP Gençlik Kolları'nın eski Efeler İlçe Başkanı Kemal Öztürk, CHP Efeler İlçe Ana Kademe Yöneticisi Enver Delioğlan ve CHP Parti Eğitmeni Bülent Salih Doğan’ın da aralarında bulunduğu 29 kişi hakkında dava açılmıştı.

Öte yandan duruşma öncesi basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da partisinin Aydın gençlik örgütü yöneticileri ve partililerin yargılanmasının Türkiye'nin ayıbı olduğunu savundu.

Duruşma sırasında Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Aydın Adliye Sarayı önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber