Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ekim 2014 - 09:48 Yorum: 0

Aydın'dan kısa kısa

AYDIN (AA) - Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü Başkanı Mehmet Güler, lisans çıkarmak için Aydınlılardan destek beklediklerini bildirdi. Deplasmanlı Tekerlekli...

Aydın'dan kısa kısa

AYDIN (AA) - Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü Başkanı Mehmet Güler, lisans çıkarmak için Aydınlılardan destek beklediklerini bildirdi. 

Deplasmanlı Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden takımın, Aydın'ın tek engelli basketbol kulübü olduğunu kaydeden Güler, Bulgaristan'da düzenlenen ve 12 balkan ülkesinin katıldığı turnuvada birinci olduklarını hatırlattı.

Eylül ayındaki turnuvaya maddi imkansızlıklara rağmen katıldıklarını belirten Güler, "Turnuvada Aydın’da bir ilke imza attık. Destek verildiğinde engellilerin neler yapabileceğini ispat ettik. Şu anda en büyük sıkıntımız lisans bedelleri için ödenmesi gereken 6 bin lira. Cuma gününe kadar yatırmamız gerekiyor. Bu konuda Aydınlılardan destek bekliyoruz" dedi.

- AK Parti Çine İlçe Başkanlığı, yeni hizmet binasına taşındı

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki yeni yerine taşındı.

Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, eski binalarını uzun zamandır değiştirmek istediklerini belirterek, "Küçük ve bize uygun değildi. Yeni yerimiz büyük ve isteklerimizi karşılayacak şekilde, tam istediğimiz gibi" dedi.

- Nazilli’de "Tarla günü"

"2014 tarla günü" nedeniyle Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu'nda yapılan törende konuşan istasyon müdürü Sadettin Öztürk, pamuğun Türkiye'nin stratejik ürünlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Öztürk, pamuk üretiminde 3 milyon kişinin çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu da Türkiye’de yaklaşık 13-14 milyon insanın pamuktan karnını doyurması demek. Pamuk bu kadar önemli bir üründür. Pamuk hasadında yapılabilecek küçük yanlışlıklar bir yıllık emeği alıp götürebilmektedir. Artık günümüzde makineli hasat yapılıyor. Bunun için de yardımcı kimyasalların kullanılması ve iklim şartları çok önemli. Biz bu konuda istasyon olarak büyük bir proje yürütüyoruz."

 AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç da  günümüzde makineli tarımda büyük mesafe alındığını, pamuk üreticilerinin bu konuda daha da bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

- "Ailemize hoşgeldin" projesi

Efeler Belediyesi, ilçede yeni doğan bebeklerin isimlerini internet sitesinde yayınlamaya başladı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, dünyaya gelen her bebeğin bir umut olduğunu belirterek, "Dünyaya her yeni gelen bebeğimize hoşgeldin diyoruz.  Umut getirdin, sevda getirdin, cennetin kokusunu boynunda, meleklerin gülüşünü dudaklarında getirdin. Bu umuda vesile olan her yeni Efeler ailesi bebeğinin anne ve babasını da kutluyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber