Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Aydın'dan kısa kısa

Nazilli'den 2014-2015 sezonunda 16 bin 917 ton kuru incir ihracatı gerçekleştirildiği bildirildi

Aydın'dan kısa kısa

AYDIN (AA) - Nazilli'den 2014-2015 sezonunda 16 bin 917 ton kuru incir ihracatı gerçekleştirildiği bildirildi. 

Nazilli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sunay Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaliteye büyük önem verdiklerini, incir işletmelerinden numuneler alarak gıda sağlık sertifikaları düzenlediklerini anlattı. 

İhracat sezonu içerisinde 20 işletmeden bin 896 incir numunesi alındığını belirten Güler, "Nazilli incir üretimi ve ihracatı açısından çok önemli bir konuma sahip. 2014-2015 sezonunda Nazilli'den 16 bin 917 ton kuru incir ihracatı gerçekleştirildi" diye konuştu. 

 - Başarılı sporcu ödüllendirildi

Samsun'da 28 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden Nazilli Zafer Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Meryem Mayda Toplu, okulunda düzenlenen törenle ödüllendirildi. 

Öğrencisini kutlayan Okul müdürü Recep Vural, başarısında veli, öğretmen ve antrenörünün katkısının bulunduğunu belirtti. 

Vural, "Öğrencimizin, Türkiye'nin en iyi 16 sporcusu arasından üçüncü olarak ilimizi ve Nazilli'yi gururlandırması büyük önem taşıyor. Özellikle antrenörü Mustafa Özsun'u tebrik ediyorum. Ayrıca öğretmenleri ve ailesine de teşekkür ediyorum" dedi.

 - Anaokulu öğrencisi ayakta alkışlandı

Efeler Ekrem Çiftçi İlkokulu'nda düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda, İncirliova Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Ayşegül Şeker birinci oldu. 

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmaya ay yıldızlı kostümü ile katılan Şeker, katılımcılarca ayakta alkışlandı. 

Öğrencisiyle gurur duyduğunu belirten okul müdürü Funda Orhan, Şeker'e ödülünü yarın düzenlenecek törende alacağını kaydetti.  

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber