Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Aydın'dan kısa kısa

Kuşadası’nda seyyar tezgahlar kaldırıldı

Aydın'dan kısa kısa

AYDIN (AA) - Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi zabıta ekipleri, görüntü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle seyyar tezgahları kaldırmaya başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi zabıta ekiplerinin ortak çalışmasıyla ilk etapta 20 seyyar tezgahı kaldırıldı.

Çarşı merkezinin yanı sıra mahallelerdeki seyyar tezgahların tamamının kaldırılacağı belirtildi.

- Didim'deki asayiş olayları

Didim Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıda bir araya gelen kurum temsilcileri, Didim'deki asayiş olaylarına ilişkin bilgiler verdi.

Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün sorumluluk alanlarında, meydana gelen olayların önlenmesi ve aydınlatılmasına yönelik faaliyetler ile önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Akgün, 2013 yılında 496, 2014 yılında ise 378 olayın meydana geldiğini söyledi.

Didim İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin ise 2013'te  2 bin 277 faili bilinen, bin 201 faili meçhul olmak üzere 3 bin 478 olayın 2014 yılında ise 2 bin 389 faili bilinen, bin 65 faili meçhul olmak üzere toplam 3 bin 454 olayın vuku bulduğunu ifade etti.

- Kuşadası'ndaki Atatürk heykeli yenileniyor

Kese Dağı mesire alanında bulunan Mustafa Kemal Atatürk heykelinin kaidesindeki mermerler yenilenip, anıtın bakımı yapılıyor. 

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışma ile anıtın kaidesi granit-seramik mermerle kaplanacağı bildirildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin kaidesi iyice yıpranmış durumdaydı. Kaidenin mermerleri yer yer dökülmüş, üzerine sprey boyalar ile yazılar yazılmıştı. Ulu Önder’e yakışır bir kaide için arkadaşlarımız çalışmaya başladı" dedi.

- Kadın çiftçilere incir bakım ve budama eğitimi

Erbeyli İncir Araştırma İstasyon Müdürlüğü'nde "incir üretiminde kadın eli projesi" kapsamında kadın çiftçilere incir budama ve bakımı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, sinevizyon eşliğinde çiftçi kadınlara incir yetiştiriciliğinde budama ve bakımı konularında bilgiler verildi.

Erbeyli İncir Araştırma İstasyon Müdürü Selim Arpacı, "İnşallah buradan aldığınız bilgileri ve eğitimi en iyi şekilde kullanacağınızı biliyoruz. Evdeki veya mahallelerrdeki bahçelerinizde incir üretimini veya yetiştiriciliğiniz daha güzel olacak" dedi.

Toplantıda, eğitime katılan çiftçilere incir fidanı dağıtımı yapıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber