Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Haziran 2016 - 15:13 Yorum: 0

Aydın’ın İlk Kadın Başkanından Roma’nın İlk Kadın Başkanına Mektup

Aydın'ın ilk kadın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Roma'nın ilk kadın belediye seçilen Virginia Raggi'ye bir tebrik mektubu göndererek, kardeş şehir...

Aydın’ın İlk Kadın Başkanından Roma’nın İlk Kadın Başkanına Mektup

Aydın'ın ilk kadın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Roma'nın ilk kadın belediye seçilen Virginia Raggi'ye bir tebrik mektubu göndererek, kardeş şehir ilişkisi kurmak istediklerini belirtti.

2009 yerel seçimlerinde Aydın Belediye Başkanı seçilen Özmen Çerçioğlu, Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı unvanı kazandı. İtalya'da da 37 yaşındaki Virginia Raggi, geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerle Roma'nın ilk kadın ve en genç belediye başkanı oldu.

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi'ye bir tebrik mektubu gönderen Başkan Çerçioğlu, Raggi'nin Roma'nın sorunlarını çözmeyeceği yönündeki eleştirilere kendisinden örnekler göstererek cevap verdi. Başkan Çerçioğlu, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Sn Virginia Raggi; Roma'nın ilk kadın ve en genç belediye başkanı olmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Ben Türkiye'de "Yeryüzünün Altında ki En Güzel Yer" olarak adlandırılan Aydın ilinin ilk kadın Belediye Başkanıyım. Ben de sizin gibi genç bir yaşta yerel yönetim birimi başkanı oldum. Ülkemde tıpkı sizin gibi az sayıda muhalefet Kadın belediye başkanından bir tanesiyim. Bir kadın olarak, seçimlerde elde ettiğiniz başarıdan dolayı çok mutlu oldum. Seçim sürecinde "Roma'nın devasa sorunlarını çözemeyeceğinize yönelik eleştirilere" gülüp geçtim. Benzer eleştiriler ilk belediye başkanı olduğumda bana da yapılmıştı. Artık literatüre geçen "Roma Yönetilemez" ifadesini yıkıp geçeceğinizi biliyorum. Roma sizinle artık çok daha güzel. Bir kadın belediye başkanı olarak, size deneyimlerimizi aktarmaktan büyük bir onur duyacağımı bilmenizi isterim. Bu çerçevede sizi ilk uygun zamanınızda Aydınımızda ağırlamaktan çok mutlu olacağımızı bilmenizi isterim. Bu çerçevede Aydın ile Roma arasında bir kardeş şehir ilişkisi kurmak isteriz. Yeni görevinizde başarılar diliyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber