Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler14:04 CHP’de Şükrü Genç endişesi14:04 Alanya Üniversitesi’nin öğrencilerine TÜBİTAK desteği14:03 Ertemur: “Emeklilerimizin destekçisi olacağız”14:01 AK Parti Sami Er, Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti14:01 Kazakistan Başkonsolusu’ndan yatırım çağrısı13:59 Bakan Tekin; “Meslektaşlarımızın fikir ve öneri bizler için çok kıymetli”13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi13:55 Otomobille çarpışan hafif ticari araç devrildi: 1 yaralı
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Aydın'ın "Şoför Nebahat"ı yolcuların ilgi odağı oldu

Aydın'ın ilk kadın minibüs şoförü Ayşe Kaplan, başarısıyla hem yolcuların hem de meslektaşlarının takdirini kazanarak adından söz ettiriyor

Aydın'ın 'Şoför Nebahat'ı yolcuların ilgi odağı oldu

AYDIN (AA) - ALİ GÖKMEN ŞİRECİ - Aydın'ın ilk kadın minibüs şoförü Ayşe Kaplan, başarısıyla hemcinslerinin ilgi odağı haline gelirken erkek meslektaşlarının da gururu oldu.

Aydın-Yenipazar hattında minibüs şoförlüğü yapan 36 yaşındaki Kaplan, babasının rahatsızlanması nedeniyle 3,5 ay önce ailelerinin geçim kaynağı olan minibüsü kendisinin kullanmaya başladığını söyledi. 

Şoförlük yapmasını kimsenin yadırgamadığını, bunun da kendisini teşvik ettiğini dile getiren Kaplan, en büyük desteği de meslektaşı erkek şoförlerden gördüğünü anlattı. 

Kaplan, cesaret ve çevresinin desteğiyle mesleğe kısa sürede ısındığını belirterek, şunları söyledi:  

"Öncelikle kadınların da bu işi yapabileceğini ispatlamak istedim ve bunu başardım. Çevrem de beni çok destekledi, kimse yadırgamadı. Bu sayede mesleğe dört elle sarıldım, çok alıştım. Erkek şoförler de bana çok destek oldu. Bana yol vermeye başladılar, işin inceliklerini anlattılar. Bana bir tespih hediye edip, 'Şoför Nebahat' lakabını taktılar. Tüm bunlar şoförlüğe alışmamda bana çok büyük teşvik oldu. Diğer bayanlara da tavsiye ederim, çok güzel bir meslek. Artık başka bir işte çalışmayıp bu işi sürdürmek istiyorum."

- Kadın yolcuların ilgisi

Kaplan, mesleğe başladıktan sonra başta üniversite öğrencileri olmak üzere özellikle kadın yolcuların kendisine büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 

Kadın yolcuların bir gün önceden arayıp sefer saatini sorduğunu anlatan Kaplan, "Kadın yolcular akşamdan arayıp, 'Senin sıran yarın hangi saatte? Seninle yolculuk yapmak istiyoruz' diyor. Kadın yolcularla, öğrencilerle yolculuk boyunca çok güzel sohbetlerimiz oluyor. Onlar da bir kadın olarak bu mesleği yapmamı çok takdir ediyorlar ve beni destekliyorlar" diye konuştu.

Kaplan'ın şoförlüğünü yaptığı minibüse binen kadınlar da, yolculuk yaptıkları hatta kadın şoför olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İşletme Bölümü öğrencisi Gökçe Bahar, toplumda erkeklerin ön plana çıktıkları meslekleri kadınların da yapmaya başlamasını önemsediklerini ifade etti. 

Yenipazar'da ikamet ettiğini, okula gidip gelirken Kaplan ile yolculuk yapmak istediğini kaydeden Bahar, "Yolda bizimle çok güzel sohbetleri oluyor. Ayrıca kadınların da her şeyi başarabileceğine çok güzel bir örnek olduğu için memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu. 

- Erkek meslektaşları takdir ediyor

Kaplan'ın erkek meslektaşları da, farklılık olması açısından bir kadının bu işe atılmasına sevindiklerini, her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirtti. 

Kaplan'la aynı güzergahta çalışan minibüs şoförlerinden Ali Tulum, "Meslektaşımıza her konuda destek olmaya çalıştık. Güzergahları, nerelerden yolcu alacağını, yol ücretlerini anlattık. Boynuz kulağı geçermiş. Çok başarılı oldu ve özellikle kadın yolcular kendisini tercih etmeye başladı. Akşamdan arayıp sırasını soranlar oluyormuş. Bu da gurur verici bir şey. Onunla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber