Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:48 Yorum: 0

Aydınlı Genç Mucitlerin Bilim Maratonu Başladı

Aydın'dan 25. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda finale kalmaya hak kazanan Aydın Fen Lisesi öğrencileri, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu...

Aydınlı Genç Mucitlerin Bilim Maratonu Başladı

Aydın'dan 25. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda finale kalmaya hak kazanan Aydın Fen Lisesi öğrencileri, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 21 farklı ülkeden 169 yetenekli lise öğrencisi ile birincilik için yarışmaya başladı.

Açılış törenine katılarak lise öğrencilerine hitap eden Harvard & MIT Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Toner, konuşması ile genç mucitleri üç gün boyunca kamuoyunun ve jüri üyelerinin önünde sürecek olan bilim maratonu için yüreklendirdi.

İstanbul MEF Eğitim Kurumları tarafından, 1991 yılından bu yana, günümüz sorunlarına bilimsel çözüm önerileri getiren tüm dünyadan lise öğrencilerini destekleyen "Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması"nın 25.'sinde final heyecanı başladı. Bu yıl çeyrek asırı geride bırakan yarışmanın 10 Mayıs 2016 Salı günü gerçekleştirilen Açılış Töreni'nde Harvard & MIT Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Toner'in gençlerin kalplerine dokunan konuşması dikkat çekti.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 27 farklı ülkeden 579 projenin başvuruda bulunduğu yarışmada, bilim dünyasının tanınmış isimleri tarafından gerçekleştirilen ön elemeyi başarı ile tamamlayarak finale kalmaya hak kazanan 169 öğrenci, açılış sonrasında üç gün boyunca birbirinden yaratıcı ve çarpıcı projelerini sunacakları standlarının başına geçtiler. Prof. Dr. Mehmet Toner'in yanı sıra Arıkanlı Holding Genel Koordinatörü Halil Ünlü, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve MEF Okulları Genel Müdürü Azmi Özkardeş de sergi alanını ziyaret ederek öğrencilerden projeleri ile ilgili bilgi aldılar.

Günümüze kadar ödül alan birçok projenin Türk sanayisinde hayata geçtiği, bu projeleri geliştiren öğrencilerin ise icatları ile dünyanın sayılı üniversitelerinden burs almaya hak kazandıkları yarışmada bu yıl, enerji, teknoloji, çevre, sağlık, gıda, otomotiv, denizcilik, inşaat ve ulaşım gibi sektörlere yönelik çözümler öne çıkıyor.

Yaşlanma karşıtı nano-malzeme geliştirilmesinden alzheimer ve akciğer kanseri gibi hastalıkların tedavisine, patlama yükü bulunan alanlarda gaz kaçağı tespiti yapan robotlardan, atık lastiklerin geri dönüştülerek apartman duvarlarında kullanılmasına, uçuş süresi ile maden içinde konum belirlenmesinden, doğal su kaynaklarını kirleten kullanılmış bitkisel yağların ve makine yağlarının mısır koçanı kullanılarak arındırılmasına kadar Türk ve yabancı lise öğrencileri tarafından geliştirilmiş projeler, dünyanın bilimsel araştırma geleceği için umut veriyor.

13 Mayıs 2016 Cuma günü son erecek olan "25. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması"nın ödül töreni, MEF Okulları Ulus Kampüsü'nde gerçekleşecek. Söz konusu ödül töreninde her dalda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü kazanan öğrenciler ile projeyi yöneten danışman öğretmenlere para ödülü, sergiye katılan tüm öğrencilere, danışman öğretmenlere ve okul müdürlerine ise başarı belgeleri ve anı plaketleri sunulacak.

Aydınlı Genç Mucitlerin Bilim Maratonu Başladı

Aydınlı Genç Mucitlerin Bilim Maratonu Başladı

Aydınlı Genç Mucitlerin Bilim Maratonu Başladı

Aydınlı Genç Mucitlerin Bilim Maratonu Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber