Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 28 Mart 2017 - 15:08 Yorum: 0

Aydınlı, hakkında yazılan iddialara cevap verdi

İçişleri Bakanlığı Basın Danışmanı Selahattin Aydınlı, kendisi hakkında bir gazetede yazılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Aydınlı, hakkında yazılan iddialara cevap verdi

İçişleri Bakanlığı Basın Danışmanı Selahattin Aydınlı, kendisi hakkında bir gazetede yazılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Aydınlı, yaptığı yazılı açıklamada, "Muhalif olmak başka bir şeydir; ilkeli olmak başka bir şey. Kıskanmak başka bir şeydir; yalan başka bir şey. Gazeteci olmak başka bir şeydir, Saygı'sız olmak başka bir şey. Bugün Sözcü gazetesindeki Saygı Öztürk imzalı bir yazıda maalesef bütün bu kavramların birbirine karıştığını gördük. Muhtemelen basın özgürlüğü kisvesi altına sığınıp insanların yalan yanlış bilgilerle gelişigüzel itham edilebildiği, karakter suikastı yapıldığına üzülerek şahit olduk. Ya istihbaratı yanlış almış ya da aldığı istihbaratı beğenmeyip kendi fantezisini kaleme almış. Mezkur yazıda; benim, Selahattin Aydınlı'nın AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğum yazılmış. Hayatımda AK Parti'nin hiçbir teşkilatında, hiçbir kademede görev almadım. Sınavlara girmeden, uykusuz kalmadan İçişleri Bakanlığı'nda bakan müşaviri olduğum yazılmış. Sınavlara girmedim, uykusuz kalmadım çünkü İçişleri Bakanlığı'nda bakan müşaviri değilim. Almadığım bir kadro için niye sınava gireyim? Resmi Gazete'nin internet sitesinde arama yapılarak İçişleri Bakanlığı'nda bakan müşaviri olmadığım kolaylıkla teyit edilebilir. Kaldı ki; Bakan Müşavirlikleri istisnai kadrolar olup doğal olarak herhangi bir sınav uygulaması olmadan üçlü kararname ile alınan kadrolardır. Ucuz duygu sömürüsü yapmanın alemi yoktur. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun yanında, İçişleri Bakanlığı'nda Bakan Müşaviri olduktan sonra TRT'ye geçişimin sağlandığı yazılmış. Olmadığım Bakan Müşavirliği'nden durduk yere niye TRT'ye geçtiğimi anlamamakla beraber, bu hikayenin belki de tek doğru tarafı, halen TRT Genel Müdürlüğü kadrosunda olduğumdur" ifadelerini kullandı.

Aydınlı, açıklamasında memuriyet hayatını özetleyerek "Ancak hikayenin Saygı Öztürk açısından acıklı tarafı şudur ki bendeniz memuriyete 2011 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Basın Müşaviri olarak adım attım. Yani yeni memur değilim. 6 yıllık devlet memuruyum. Daha sonra TRT'ye geçtim ve TRT'den de geçici görevlendirmeyle İçişleri Bakanlığı'na Basın Danışmanı (dikkat, müşavir değil) olarak geçici görevlendirmeyle geldim. Yani İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından memur yapılmadım. Tekrarlıyorum 6 yıldır devlet memuruyum. Yapılan hukuki işlemde herhangi bir anormallik bulunmamaktadır. Devlet memurluğu yapmış herkes, buradaki silsileyi çok rahat şekilde kavrayabilir. Keza diğer bakanlık müşavirlerimiz Erdem Sürmen ve Ali Faik Hacıoğlu da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 59. maddesine uygun olarak Bakan Müşaviri kadrolarına atanmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün bakanlık müşavirleri nasıl atanıyorsa, uygulanan usül aynıdır. Bu atamalarda KPSS şartı olmadığı ve görev yapan bakanlara müşavirlik hizmeti yapmak üzere uygun göreceği kişilerle çalışabilmesi için kullanılan kadrolar olduğu izaha muhtaç olmayan bir konudur" dedi.

Aydınlı, Saygı Öztürk ile birlikte daha önce aynı gazetede çalıştıklarını da hatırlatarak "Bütün bu yalan, çarpıtma ve manipülasyonların yanında eğer sayın Saygı Öztürk, kendisiyle eski mesai arkadaşı olduğumuzu; 1999 yılında Star gazetesinde Emniyet Muhabiri görevi yaparken, kendisinin Hizbullahçıların gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı haberi, yayın yasağı gelmesinden sonra korkarak haberin altına benim ismimi yazıp servis ettiğini, bundan dolayı kendisiyle beraber ifade vermek için mahkemeye çıktığımızı, orada korkup "bu haberle benim ilgim yok" diyerek yalan beyanda bulunduğunu, suçu muhabirin üzerine attığını yazabilseydi, köşe yazısında en azından bir tane dürüst ve etik paragraf olabilirdi. Maalesef bu şansı da ıskalamıştır. Yalan ve bel altı vurmayı Türk basınının sırtına bir kambur olarak yükleyen bu zihniyetin bu ülkeye verdiği zararı tarif edecek kelime bulamamakla beraber, kendisinin bu zihniyetle asla bu ülkenin basın tarihine nakşolmuş bir gazeteci olamayacağını, bulvar gazeteciliğinden öteye gidemeyeceğini bilmek bizler için yeterli tesellidir. Kamuoyuna "Saygı'yla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber