Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 17 Ekim 2017 - 17:08 Yorum: 0

Aydoğdu SEM çocukların hayatını değiştirmeye devam ediyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ödüllü proje Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi (SEM), fark yaratmaya devam ediyor.

Aydoğdu SEM çocukların hayatını değiştirmeye devam ediyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ödüllü proje Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi (SEM), fark yaratmaya devam ediyor. Dezavantajlı kesim olarak adlandırılan roman ailelerin çocukları, burada hem eğitim desteği alıyor hem de kişisel gelişimlerine katkı yapacak etkinliklerle eğlenerek öğreniyorlar.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi, roman ailelerin çocuklarına yönelik eğitim desteği programlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çocukların okul dışındaki zamanlarını verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamaya yönelik okul eğitimlerine destek sağlayan etüt, satranç, piyano, resim dersleri, kitap okuma ve yapboz saatleri gibi etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca sabahçı öğrencilere okul çıkışı öğle yemeği, öğlenci öğrencilere ise okul öncesi sabah kahvaltısı veriliyor.

Sosyal Etkinlik Merkezine devam eden çocukların okul başarılarında ciddi bir artışın gözlenmeye başladığı ifade edilirken, çocukların aileleri ile de iletişim kurularak gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, velilerle Sosyal Etkinlik Merkezi'nde bir toplantı yaparak, öğrencilere verilen eğitimlerle ilgili bilgi verdi ve ailelere düşen sorumlulukları hatırlattı. Öte yandan Aydoğdu Mahallesi SEM eğitim görevlileri, çocukların ailelerine ev ziyaretinde bulunarak velilerle tanışıyor, öğrencilerin durumları hakkında bilgi verirken ev yaşantıları hakkında da ailelerden bilgi alıyorlar.

"Çocukların potansiyelleri ile bizleri şaşırtıyor"

Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezinin geldiği noktayı değerlendiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu merkezi hayata geçirirken bugün geldiğimiz noktaya bu kadar çabuk ulaşabileceğimizi tahmin etmemiştik. Çocuklarımız, potansiyelleri ile bizleri şaşırtarak hızlı bir gelişim gösterdiler. Biz sadece onlara ilerlemek istedikleri yolda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bize destek olunduğu zaman neler başarabileceklerini göstererek onlara olan inancımızı perçinlediler. Ayrıca burada özveriyle çalışan eğitimci kardeşlerimin de bu başarıda büyük payları var. Emeği geçen herkesi kutluyorum ve umuyorum ki burada eğitim gören çocuklarımız bizleri gururlandırarak eğitimlerini başarıyla bitirecekler" dedi.

Aydoğdu SEM'de eğitim desteği alan öğrencilerin aileleri de Süleymanpaşa Belediyesinin verdiği bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek başkan Eşkinat'a teşekkür ettiler.

Aydoğdu SEM çocukların hayatını değiştirmeye devam ediyor

Aydoğdu SEM çocukların hayatını değiştirmeye devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber