Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:43 Van’ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor08:40 Havran Millet Bahçesi piknikçilerin yeni gözdesi08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı
Yerel 27 Mayıs 2020 - 09:08 Yorum: 0

Aydos Ormanı’nın ‘saklı güzelliği’ olan göle akan atıklar ve kirli sular canlıları tehdit ediyor

İstanbul'da Aydos Ormanı'nın iç kısmında bulunan tabiat harikalarından olan göle akan kirli su canlıları ve eko sistemi tehdit ediyor.

Aydos Ormanı’nın ‘saklı güzelliği’ olan göle akan atıklar ve  kirli sular canlıları tehdit ediyor

İstanbul'da Aydos Ormanı'nın iç kısmında bulunan tabiat harikalarından olan göle akan kirli su canlıları ve eko sistemi tehdit ediyor. Kirli suların aktığı göl havadan görüntülendi.

Aydos Ormanı içerisindeki gölün çevresinde bulunan işletmeciler, gölün üst kısmında bulunan ahırlardan gelen hayvansal atıkların ve gölün yakınında bulunan su istasyonundan gelen atık suların göle akması nedeniyle gölde yaşayan balıkların öldüğünü belirterek, bunun yanı sıra kötü kokulardan ve çevre kirliliğinden dolayı kendi müşterilerin azaldığını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

İnsanların ve gölde yaşayan canlıların hayatı tehlikede

Göle akan kirli su ve atıkların gölde yaşayan canlıları tehdit ettiğini belirten işletme çalışanı İsmail Öztürk, Ben burada ikamet ediyorum. Göl simsiyah bu durumdan rahatsız oluyoruz. Gölün böyle kirli olmasının sebebi, göle gelen derenin üzerinde bulunan su fabrikası, ahırlar ve evlerin kanalizasyon çukurlarının buraya bağlantılı olmasıdır. Burada çok kötü koku yapıyor. Sivrisinekler çoğaldı müşteriler de durmuyor. Atık ve kirli sulardan dolayı balıklar ölüyor, gölde yaşayan yayınların sazan balıklarının cansız bedenlerini kıyıya vurmuş buluyoruz. Yetkililerin bu durumla ilgilenmesini istiyoruz. Bu atıklar ve kötü koku hem bizim, hem müşterilerimizin hemde gölde yaşayan canlıların hayatını tehdit ediyor" diye konuştu.

Öte yandan Aydos Ormanı'nda atıklardan kirletilen göl drone ile havadan görüntülendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber