Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 29 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

'Ayı sigortası' arıcıları sevindirdi

Arıcıların girişimleriyle, "ayı saldırıları" sonucu oluşan zararın Tarım Sigortaları Havuzu kapsamına alınması üreticileri memnun etti.

'Ayı sigortası' arıcıları sevindirdi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği BaşkanıBahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek, binlerce arıcının beklediği kararın üreticilerin lehine çıktığını söyledi.

Ayıların yıllardır özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan gezginci arıcıların kovanlarına parçalayarak zarar verdiğini ve üreticilerin bu zararlarını karşılayamamasına çok üzüldüklerini ifade eden Yılmaz, "Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Bundan sonra kovanlarını sigorta yaptıran üreticilerimizin ayı saldırıları sonucunda oluşan zararları TARSİM tarafından karşılanacak" ifadesini kullandı.

Yılmaz, ayı saldırısı sonucu kovanları parçalanan üreticiye kovan başı 175 lira ödeme yapılacağına dikkati çekerek, bu rakamın TARSİM yetkililerince yapılacak hasar tespitine göre değişebileceğini vurguladı. Yılmaz, "Eğer kovan çok az zarar görmüşse fiyat düşebiliyor ancak tümden bir kovan zarar görmüşse üreticiye kovan başı 175 lira ödeme yapılacak" diye konuştu.

Üreticiler memnun

Bal üreticileri de "ayı sigortası"nın TARSİM kapsamına alınmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Ordulu üreticilerden Neşet Nuhoğlu, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde arıcılık yapan üreticilerin ayı saldırılarıyla sıkça karşılaştığını söyledi.

Ayıların, arı kovanlarına ciddi anlamda zarar verdiğini belirten Nuhoğlu, "Ayının kanunen vurulması yasak. O nedenle arıcılarımıza ayı sigortası getirilmesi çok önemli ve isabetli olmuştur. Bundan sonra arıcılarımız özellikle bunu ihmal etmez ve yaptırır. Bizim bu konudaki zararlarımız daha önce karşılanmıyordu. Artık karşılanmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber