Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Haziran 2015 - 08:22 Yorum: 0

AYM'den 'Ehliyetsiz' araç kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), ehliyetsiz araç kullanan kişinin araç sahibi olmadığı durumlarda, araç sahibine de doğrudan ceza yazılmasına ilişkin uygulamanın "suç ve cezaların kanuniliği ilkesini" ihlal ettiğine karar verdi.

AYM'den 'Ehliyetsiz' araç kararı

KEMAL GÖKTAŞ

Hatay'da bir oto kiralama firmasından araç kiralayan S.K., aracı ehliyeti olmayan kardeşi H.K.'ye verdi. Polis de yapılan kontrollerde ehliyetsiz araç kullanan H.K.'nın yanı sıra oto kiralama firmasının ve aracın sahibi Mehmet Mehmet Güzeloğlu'na da bin 407 TL idari para cezası verdi. Güzeloğlu'nun, cezanın iptali istemiyle Hatay 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedildi.

AYM'ye başvuran Güzeloğlu, AYM'nin daha önce ehliyetsiz araç kullanılması halinde ruhsat sahibine durumdan haberdar olmasa dahi ceza verileceğine ilişkin hükmü iptal ettiği belirtilerek bu iptalden sonra sadece ehliyetsiz araç kullanılmasından haberdar olanlara ceza verileceğine ilişkin düzenleme yapıldığı belirtildi. Sadece araç sahibi olması nedeniyle idari para cezası tutanağı düzenlenmesinin, "suç ve cezaların kanuniliği ilkesini ihlal ettiği" savunuldu.

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber