Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 30 Temmuz 2016 - 17:43 Yorum: 0

AYM’den FETÖ operasyonuna ilişkin açıklama

Anayasa Mahkemesi (AYM), bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine yaptığı duyuruda, 29 Temmuz 2016 tarihinde Başkanlık tarafından 22 Temmuz...

AYM’den FETÖ operasyonuna ilişkin açıklama

Anayasa Mahkemesi (AYM), bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine yaptığı duyuruda, 29 Temmuz 2016 tarihinde Başkanlık tarafından 22 Temmuz 2016 tarihli 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 4. maddesi çerçevesinde 1 kadrolu raportör, 7 kadrolu raportör yardımcısı ve 56 personelin nihai değerlendirme yapılıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini bildirdi.

AYM'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında çıkan haberler nedeniyle bu basın duyurusunun yapılması gereği doğmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsünden sonra Başkanlığımızca kadroları diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan toplam 13 raportörün görevlerine 18 Temmuz 2016 tarihinde son verilerek kurumlarına iade edilmişlerdir. Bu raportörlerden 8'i hakkında açığa alma ve gözaltı kararı olduğu öğrenilmiştir. 29 Temmuz 2016 tarihinde ise Başkanlığımızca 22 Temmuz 2016 tarihli 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 4. maddesi çerçevesinde 1 kadrolu raportör, 7 kadrolu raportör yardımcısı ve 56 personelin nihai değerlendirme yapılıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca Başkanlığın yakın koruma ekibi içerisinde gözaltında olan kimse bulunmamaktadır" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber