Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 20 Ocak 2018 - 11:18 Yorum: 0

Aynı merada otlayan hayvanlar telef oldu

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yazılı bir açıklama ile Gördes ilçesinin bazı mahallelerinde görülen küçükbaş hayvan ölümlerinin...

Aynı merada otlayan hayvanlar telef oldu

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yazılı bir açıklama ile Gördes ilçesinin bazı mahallelerinde görülen küçükbaş hayvan ölümlerinin salgın veya bulaşıcı bir hastalıktan değil meradan kaynaklandığını açıkladı. Yetiştiricilere söz konusu merada hayvanlarını otlatmamaları konusunda uyarı yapılmasına rağmen aralık ve ocak ayında aynı merada otlayan toplam 37 küçükbaş hayvanın telef olduğu açıklandı.

Manisa'nın Gördes ilçesinin bazı mahallelerinde yaşanan küçükbaş hayvan ölümleri üzerine Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada yapılan tetkiklerde herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanılmadığı ve hayvan ölümlerinin sebebinin otlatma yaptırılan meradan kaynaklandığı açıklandı. Hayvan yetiştiricilerinin merada hayvan otlatmamaları yönünde uyarıldığı bildirilen açıklamada uyarıyı dikkate almayan bazı üreticilerin aynı merada hayvanlarını otlatmaları üzerine yine hayvan ölümleri yaşandığı kaydedildi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Gördes ilçemizdeki hayvan ölümlerine ilişkin konu, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün bilgisi ve kontrolü altında olup çalışmalarımız hassasiyetle yürütülmüş, gerekli önlemler alınmıştır. Son yaşanan olayın öncesinde, 1 Aralık 2017 tarihinde Gördes İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Gördes ilçesi Ulgar ve Güneşli Mahallelerinde görülen küçükbaş hayvan ölümlerine dair ihbar ulaşmış, akabinde İl, İlçe Müdürlüğü ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsünde görevli veteriner hekimler ve uzmanlar tarafından gerekli incelemeler yapılmıştır. Yapılan muayenelerde herhangi bir bulaşıcı hastalık şüphesi ile karşılaşılmamıştır. Hayvan ölümlerinin otlatma yapılan mera kaynaklı olduğu tespiti ile ilgili meraya hayvan bırakılmaması konusunda yetiştiriciler uyarılmıştır" denildi.

Aynı merada otlayan toplam 37 hayvan telef oldu

Yapılan açıklamada ayrıca 17 Ocak 2018 tarihinde Gördes Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne Deliçoban Mahallesi'nde hayvan ölümleri olduğunun bildirilmesi üzerine, müdürlükte görevli veteriner hekimler tarafından ilgili mahallede incelemeler yapıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu üreticinin hayvan ölümlerinin görüldüğü merada hayvanlarını otlatma yaptığı tespit edilmiştir. Aralık 2017'de görülen hastalık tablosunda toplam 27 adet, 17 Ocak 2018'de şekillenen hastalık tablosunda ise toplam 10 adet hayvan ölümü şekillenmiştir. Son gerçekleşen ölümlerin uyarılara rağmen hayvanların aynı yere otlatmaya götürülmesi kaynaklı olduğu görülmüştür. Bazı internet sitelerinde yer alan Köseler Mahallesi'nde ise hiçbir hayvan ölümü şekillenmemiştir. Konu halen İl Müdürlüğümüzce hassasiyetle takip edilmektedir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber