Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:50 Başkan Sandıkçı: "Bu yıl da üniversiteyi yeni kazanacak olan tüm öğrenciler...14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı14:39 Akaryakıtın sızdığı Sapanca Gölü’nden sevindiren detaylar: "Su içilebilir"14:37 Belekoma Tayfa ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı14:35 Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi14:34 Beyaza bürünen "Nemrut’un Develeri" görsel şölen oluşturdu14:32 Bayram Taşkın: "Bu enkazı ancak güçlü bir hükümet ayağa kaldırabilir”14:31 Malatya’da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı14:31 Muğla seçim güvenliği toplantısı yapıldı14:31 Carlos Vinicius: "Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyoru...14:30 Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı14:30 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de Spor AŞ’nin 2’nci bahar dönemi spor okulları k...
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 10:23 Yorum: 0

Ayso Ve Ortaklar OSB’den Vali Ömer Faruk Koçak’a Ziyaret

Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi (OSM) yönetimlari, Aydın'da göreve başlayan Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Ayso Ve Ortaklar OSB’den Vali Ömer Faruk Koçak’a Ziyaret

Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi (OSM) yönetimlari, Aydın'da göreve başlayan Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Meclis Başkanı ve Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Merve Alpargun Altıntaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Fetay Eliçelik, Mehmet Küçük, Levent Candal, Sinan Yılmaz, Genel Sekreter Kerem Öden, Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Yurttaş ve OSB Müdürü Semiha Özgen katıldı.

Ziyarette Aydın Valisi Vali Ömer Faruk Koçak'a görevlerinde başarılar ve hayırlı olsun dileklerini sunan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Sanayisi ve AYSO projeleri hakkında bilgi verdi. Şahin, "Aydın Sanayi Odası olarak çalışmalarımızı, Ekonomik İstikrarın 4 Temel noktası olarak gördüğümüz "Yatırım, Üretim, İhracat ve İstihdam" çerçevesinde planlayıp, gerçekleştirmeye çalıyoruz. Aydın Sanayi Odası olarak hedefimiz 1000 sanayici üyemiz ile 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirmektir. Biliyoruz ki; bu hedeflere ulaşacak potansiyelimiz var. Bu potansiyel dikkate alınarak teşvik sisteminin yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. Çünkü, Ülkemizin dış ticaret açığı ancak; yatırım, üretim, ihracat ve istihdam ile kapanacaktır. Ekonomik büyüme ve hatta enflasyonun düşmesi ihracatın artması ile doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple, ihracata çok önem veriyoruz. Oda olarak ilimiz ve ülkemiz ihracatını aylık periyotlar halinde üyelerimiz ve kamuoyunun bilgisine sunarak sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. İlimizden hangi ülkelere ihracatın yapıldığı yeni pazarların haberlerini de veriyoruz. Mevcut durumda, toplam 960 üyemiz ile İlimiz ve bölgemiz ekonomisi için daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok ihracat ve mesleki eğitimle daha çok istihdamın önünü açacak projelerimizi yürütüyoruz. Sayın Valim, Ülke ihracatımız Nisan ayı itibariyle 2015" e göre %10 azalmıştır. İlimizin ihracatında tarım ürünleri ve yerli hammadde kullanım oranları yüksek olduğu için dış ticaretin toparlanması daha kolay oluyor. Ancak Aydın'ın bu avantajlı durumunu ekonomiye kazandırmak, Aydın" ın dünya ve ülkemiz çapında önemli yeri olan tarıma dayalı gıda üretimini, yenilenebilir enerji kaynaklarını( Güneş, jeotermal, rüzgar vb), maden istihracını (feldspat, kuvars, mermer vb), tarım makinaları ve endüstriyel ürünler üretimi ve potansiyelini değerlendirerek katma değerini nasıl daha çok arttırırız ve yabancı sermayeyi nasıl Aydın'a getirebiliriz hususunda yoğun çalışmalar yaptık. Sonunda; Aydın'ın en uygun yerinde Aydın Serbest Bölge" kurmak üzere Odamız öncülüğünde Ocak 2016 itibariyle çalışmalara başladık" dedi.

AYSER projesinin Aydın ekonomisine yön vereceğini belirten Şahin, "AYSER faaliyete geçtiği 10 yıl içinde Aydın ihracatına 2 milyar dolar, istihdamına da 10 bin kişi ile katkı verecek şekilde planlama yapmayı hedefledik. Sayın Valim, AYSER artık Aydın'ın projesidir. AYSER "i kurulması için; Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediyeleri, İlimizdeki oda ve borsalar , OSB yönetimleri ve Ege İhracatçı Birlikleri destek vermiştir" diye konuştu.

AYSER hakkında, başvurunun yapılacağı Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı" na bilgi verildiğini, nihai kararın Bakanlar Kurulundan çıktığını, çalışmalara Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü" nün bilgileri dahilinde devam ettiklerini, yakın zamanda Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, AYSER'i destekleyen kurumlar ve yatırımcıların katıldığı bilgilendirme toplantısı ardından kuruluş çalışmalarının hız kazanacağını ifade eden Şahin, "Oda olarak istihdamın artması içinde önemli çalışmalar yapıyoruz. Odamız, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meslek Liselerimiz ile mesleki eğitim kurslarında iş garantili kurslar açıyoruz. İlimizde kadın istihdam oranını arttırmak için Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu ve Aydın Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte yürüttüğü "Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar" projesi kapsamında Aydın Organize Sanayi Bölgesinde, Anaokulu yapıyoruz. OSB'de çalışan kadınların çocuklarını rahatlıkla bırakacakları bu hizmeti Ekim 2016 da tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu da, OSB'nin 1998 yılında kurulduğunu, konumu itibariyle Ortaklar OSB'nin yatırımcı için cazip olduğunu, altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve arıtma tesisinin üç yıl önce faaliyete geçtiğini, ulusal bazda önemli markaların burada üretim yaptıklarını, mevcutta iki etaptan oluşan OSB'de net 747 dönüm sanayi parseli üretildiğini, toplam 34 parselden 10 firmanın faaliyete geçtiğini, 18 firmanın da inşaat aşamasında olduğunu, OSB'nin İzmir'e yakın olması sebebi ile kısa zamanda İzmir ve çevresinden yatırımcı çekeceklerini ifade etti.

AYSO ve Ortaklar OSB'nin ziyareti, yapılan bilgilendirme ve Aydın Sanayisinin gelişimi için verilen hizmetlerden dolayı teşekkür eden Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ise, önceki görevlerinde gündemin neredeyse tamamında terörün yer aldığı, zamanın ve mesainin çoğu teröre karşı yapılacak çalışmalar ve planlamalar ile geçtiğini, terörün sonlanmasında ekonomik gelişmenin kısacası yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın arttırmanın büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Ayso Ve Ortaklar OSB’den Vali Ömer Faruk Koçak’a Ziyaret

Ayso Ve Ortaklar OSB’den Vali Ömer Faruk Koçak’a Ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber