Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

Ayto’dan Ramazanda İncir Vurgusu

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, yaklaşmakta olan Ramazan ayı öncesinde, Prof.

Ayto’dan Ramazanda İncir Vurgusu

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, yaklaşmakta olan Ramazan ayı öncesinde, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın "Dünyanın en güzel inciri Aydın'da.", Prof. Dr. Canan Karatay'ın " İncir sağlıklıdır" sözleri ile birlikte "Orucumuzu incir ile açalım, Ramazan sonrasında her sabah incir yemeye devam" diyerek incir tüketilmesi vurgusu yaptı.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın "İncir sağlıklıdır" ve Prof. Dr. Aziz Sancar'ın "Dünyanın en güzel incir'i Aydın'da" sözlerini hatırlatarak Ramazan ayında iftarda orucun incir ile açılmasını, Ramazandan sonra da her sabah incir yemeye devam edilmesini tavsiye eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, "İncir, kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'de zikredilen meyveler arasında yer almaktadır. Tin Suresi, (1-3) ayetlerde "İncire, zeytine, Sîna dağına ve şu emîn beldeye andolsun" diye yer almakta ve Peygamber Efendimiz de (s.a.s) incirin Cennet meyvelerinden olduğunu bildirerek inciri şu mübarek sözleriyle "İncir yiyin. Eğer Cennet'ten inen bir meyve söyleyecek olsaydım, bunun incir olduğunu söylerdim. Çünkü Cennet meyvelerinin çekirdeği olmaz" diyerek methetmiştir" dedi.

İNCİRİN HİKAYESİ ADEM İLE HAVVA'DAN BAŞLIYOR

Peygamber Efendimizin iftarını ateş dokunmamış şeylerle gerçekleştirdiğinin hadis kaynaklarında yer aldığını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Hikayesi Adem ile Havva'dan başlayan incir, İslam dininin yanı sıra başka dinlerde de kutsal kabul edilmiş, bu açıdan da herkesin incir tüketmesini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

İNCİRİN FAYDALARINI HATIRLATTI

Aydın'ın simgesi olan ve Avrupa Birliği tescili Aydın Ticaret Odası'na ait olan Aydın İnciri'nin faydalarından da söz eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Nezle ve bronşite faydalıdır. Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek, hastalıklara karşı direnci arttırır. Düzenli incir tüketimi kolon ve çeşitli bağırsak hastalıklarına karşı koruyucudur, sağlıklı bir bağırsak fonksiyonu sağlar. İncir Omega-3 ve Omega-6 esansiyel yağ asitleri açısından zengin bir meyvedir. Bu nedenle incir yemek kalp hastalıkları engellemede çok büyük fayda sağlar. İncir kalbin normal işlemesine yardımcı olur. Düşük sodyum, son derece yüksek potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını düşürür. Taze incir yüzde 80 kadar su içerir, beyin için uyarıcı ve enerji kaynağıdır. İçerdiği güçlü antioksidan ve enzimler sayesinde cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca çatlamış dudakları ve erken kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Düzenli İncir tüketimi hafif müshil etkisi, kabızlık ve hemoroit gibi bağırsak sorunlarının tedavisinde yardımcı olur" diyerek "Orucumuzu incir ile açalım, Ramazan sonrasında her sabah incir yemeye devam" tavsiyesinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber