Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

Ayvacık'ta 30 metre yüksekliğindeki asırlık çam ağacı devrildi

ÇANAKKALE (AA) - Ayvacık ilçesinde, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki asırlık çam ağacının üzerine devrildiği ev hasar gördü.İlçeye bağlı Arıklı köyündeki çam ağacı, rüzgarın...

Ayvacık'ta 30 metre yüksekliğindeki asırlık çam ağacı devrildi

ÇANAKKALE (AA) - Ayvacık ilçesinde, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki asırlık çam ağacının üzerine devrildiği ev hasar gördü.

İlçeye bağlı Arıklı köyündeki çam ağacı, rüzgarın etkisiyle Salih Acar'a ait evin üzerine devrildi. 

Gürültüyü duyup bölgeye giden köy sakinleri, Almanya'da bulunan Acar'ı telefonla arayıp, bilgilendirdi.

Bunun üzerine Türkiye'ye dönen ve köyüne gelen Acar, ağacın evinde oluşan hasarı gidermeye başladı.

Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışına tedavi için gittiklerini belirterek, "Bize ulaştıklarında durumu anlattılar. Büyük üzüntü yaşadık. Çok şiddetli bir şey olmadan bu yaştaki bir ağaç kolay kolay yıkılmaz" dedi.

Ağacın yıkılmasına üzüldüklerini belirten Acar, "Bir orman görevlisi ağacın yaklaşık 600 yıllık olduğunu söylemişti. Bu ağaç köydeki herkesin dikkatini çekiyordu. Ağacın altında oğlumun ve torunumun sünnet düğününü yapmıştık. Asırlık çamın zarar görmesine çok üzüldük" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber