Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Eylül 2016 - 08:53 Yorum: 0

Ayvalıklı Kadınlardan şortlu bisiklet turu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Grubu üyesi kadınlar şort giyerek, bisikletlerine binip ilçe merkezinden Cunda Adası'na...

Ayvalıklı Kadınlardan şortlu bisiklet turu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Grubu üyesi kadınlar şort giyerek, bisikletlerine binip ilçe merkezinden Cunda Adası'na kadar süren yaklaşık 20 kilometrelik parkurda tur attı.

Ayvalık'ta toplumda kadına yönelik şiddete "dur" diyebilmek ve sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek adına düzenlenen "Şortlu Kadınlar Bisiklet Turu', ilçe merkezindeki Öğretmenevi önünden start aldı. Grup üyesi kadınlar adına açıklama yapan Piraye Bayman, düzenledikleri etkinliğin son zamanlarda artış ivmesi gösteren kadına yönelik şiddete yönelik olduğunu vurguladı.

Bayman, söz konusu turun diğer bir amacının da bisikletin özendirilmesi olduğunu kaydederek, Ayvalık Belediyesi tarafından Cunda Adası'nda yapılan bisiklet yolunun kurallara uygun hale getirilmesini istedi.

Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Öncüsü Nebahat Dinler ise "Kısaca, kadınların yaşam alanını kısıtlamaya kalkan, şiddet uygulayarak denetim altında tutmak isteyen erkek egemen düzene ses çıkarmak için kadınların özgürlüğü için bu bisiklet eylemini düzenledik. Kadına yönelik şiddet uygulayan erkeklere mırıldan geç demek olayı masumlaştırmaya çalışmaktır. Aynı zamanda kadına müdahale edebilirsin demektir. Mırıldanmak ya da tekme atmak arasında hiçbir fark yoktur. Mırıldanmak en hafifiyle kadına yönelik psikolojik şiddettir, kadına yönelik şiddetin bin bir türünden biridir. Kamusal alanda hiç tanımadığın bir kadının giyimine, kuşamına, nasıl ve ne saate gezeceğine müdahale hakkı tanındığında; özel alan denilen aile-ev içindeki şiddetin boyutu daha da artar. Şiddetin temel amacı korku baskı tehditle tüm kadınların yaşam alanlarını yok etmek ve erkek anlayışıyla kadını bir birey değil kamusal bir mal olarak şekillendirmektir. Özgürlük alanımızı kısıtlamak isteyenlere karşı sokaklarda olacağız. Kadınlar olarak her zamankinden daha çok dayanışma ve mücadele için bir arada olacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber