Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Ayvalık'ta, Çanakkale ruhu okul menüsüne yansıdı

BALIKESİR (AA) - Ayvalık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine öğle yemeği menüsünde şekersiz hoşaf ve tayın ekmeği verildi. Okul Müdürü Nadir Çağıl, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini...

Ayvalık'ta, Çanakkale ruhu okul menüsüne yansıdı

BALIKESİR (AA) - Ayvalık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine öğle yemeği menüsünde şekersiz hoşaf ve tayın ekmeği verildi.

 Okul Müdürü Nadir Çağıl, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası nedeniyle, öğrencilerin o yıllarda savaşırken neler yediklerini göstermek istediklerini belirtti. Öğrencilerin ilk önce menüye anlam veremediğini dile getiren Çağıl, "Öğretmen arkadaşlarımızla Çanakkale Savaşları'nın hangi şartlarda kazanıldığını anlattık. Sonra öğrencilere yiyecek olarak ancak bunların olduğun söyledik. Yemekleri yiyemeyen ve beğenmeyen öğrenciler anlattıklarımız karşısında duygulandı" dedi.

AA muhabirini duygularını anlatan öğrenciler, "Şekersiz üzüm hoşafı ve tayinden oluşan öğle yemeğini son derece tatsız ve tuzsuz bulduk. Dedelerimiz gerçekten çok büyük fedakarlıklarla Çanakkale'de vatan savunması yapmışlar. Bazen bunu bile bulamayarak aç savaşarak bu destanı yazmışlar. Şimdi onları bu çok büyük fedakarlığını daha iyi anlayabiliyoruz" şeklinde konuştular.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber