Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2016 - 15:58 Yorum: 0

Ayvalık’ta dünyaca ünlü piyanist İdil Biret Piyano Masterclasslarına başladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 10 yıldan bu yana Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi bünyesinde genç yeteneklere masterclass eğitimleri veren dünyaca...

Ayvalık’ta dünyaca ünlü piyanist İdil Biret Piyano Masterclasslarına başladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 10 yıldan bu yana Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi bünyesinde genç yeteneklere masterclass eğitimleri veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, bu yılda ilçeye gelerek AİMA öğrencileriyle buluştu.

Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 1-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 12. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında, İdil Biret ve masterclass öğrencileri tarafından 8 Eylül gecesi Alibey Kültür Merkezi'nde bir konser verecekler.

İdil Biret'in, AİMA binasında başlayan masterclass çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde çeşitli konservatuarlarla eğitim gören 11 kız, 3 erkek olmak üzere toplam 14 öğrencinin masterclass çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

8 Eylül'de genç yeteneklerin İdil Biret ile birlikte Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da verecekleri dev bir konserle müzik severlerle buluşacağı bildirilirken, 14 öğrencinin, Biret'ten aldıkları mastercalaslarda son derece başarılı performanslar göstermeleri ise dikkatlerden kaçmıyor.

Uluslararası sanatçıların ders verdiği uzmanlık kurslarına (Masterclass) devam etme imkânı veren Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA) 2 Ağustos-9 Eylül 2013 tarihleri arasında ünlü piyanist İdil Biret'le çalışan genç yeteneklerin, 8 Eylül'de de dev sanatçıyla birlikte, Ayvalık Belediyesi'ne ait Cunda Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Konserin sonunda İdil Biret ise seçtiği en güzel eserleri sevenleri için yorumlayacağı da gelen bilgiler arasında.

Müzikle uğraşan her çocuk ve gencin gelişmesine, ilerlemesine yardımcı olmak amacı ve misyonu ile kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) deneyimini bugüne kadar yaklaşık 700 genç müzisyene eğitim veren AIMA ve Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) kurucusu Prof. Filiz Ali; "Ayvalık Cunda Adası'nın zeytinlikleriyle denizi arasında kalmış iki taş evde başladığımız "Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu" aradan geçen süre içinde büyüdü, zamana yayıldı ve AIMA'ya dönüştü. Sonunda da 2011 yılında AKSV kuruldu. AIMA 2013 yılında 15'inci yılını kutladı. Bugüne kadar bize destek olan tüm sanatseverlere, hayatını müziğe adamış gençlere katkıda bulunan, bulunacak olan herkese teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Ayvalık’ta dünyaca ünlü piyanist İdil Biret Piyano Masterclasslarına başladı

Ayvalık’ta dünyaca ünlü piyanist İdil Biret Piyano Masterclasslarına başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber