Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Ayvalık'ta nevruz kutlamaları

BALIKESİR (AA) - Ayvalık'ta baharın müjdecisi ve tabiatın uyanışının habercisi olarak kabul edilen Nevruz dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Cennet Tepesi'de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın...

Ayvalık'ta nevruz kutlamaları

BALIKESİR (AA) - Ayvalık'ta baharın müjdecisi ve tabiatın uyanışının habercisi olarak kabul edilen Nevruz dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cennet Tepesi'de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik Aliçetinkaya Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Salim Özenç'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Nevruz'un geceyle gündüzün eşit olduğu ve ardından günlerin uzayıp hava sıcaklıkların artmaya başladığı döneme geldiğini hatırlatan Özenç, şunları kaydetti:

"21 Mart bütün varlıkların uyanış, diriliş ve yaradılış günü kabul edilerek, "Yeni Gün" adıyla da biline Nevruz Bayramı olarak kutlanılır. Bu sırada tabiat da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir. Atalarımız, yeni bir hayat, yeni bir başlangıç demek olan bu tarihi günü, aynı vakitte Ergenekon'dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır. Günümüzde de bu bayram, Nevruz, Sultan Navrız, Yeni Gün ve Çağan gibi çeşitli adlar altında kutlanır. Ancak özü ortak bir yeni yıl ve bahar bayramı olarak kutlamaktadır."

Konuşmanın ardından Nevruz ateşi yakıldı. Protokol ve öğrenciler ateşin üzerinden atladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber