Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ağustos 2016 - 14:13 Yorum: 0

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zaferi Bayramı'nın 94. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zaferi Bayramı'nın 94. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Ayvalık'ta düzenlenen kutlamalar; saat 10.00'da Kaymakamlık makamında Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın protokol üyelerini kabulüyle başladı.

Kutlamaların ikinci etabı ise ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunmasıyla başlayan törende; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, daire amirleri, gaziler, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediyesi'nin çelenklerini sunması sırasında özellikle Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı'nın çelenk sunumu sırasında vatandaşlardan alkış tufanı koptu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı Teğmen Muhammet Ali Taşkın, "Kahraman ordumuzun, Büyük Önder Atatürk'ün eşsiz dehası ve kararlılığı etrafında kenetlenerek, tarihe altın harflerle yazdığı 30 Ağustos zaferinin 94. Yıl dönümünü kutlamanın gururu içindeyiz" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kendisine olan güveninin tekrar kazanmasını sağladığını, aynı zamanda da modern Türkiye'yi yaratan ilerleme hamlesinin de itici gücü olduğunu belirten Taşkın, "30 Ağustos Başkumandan Muharebesi sonunda; Türk Milleti'nin "Tutsak Edilemez" bir millet, devlet kurucu, teşkilatçı, yoktan bir millet ve ordu var eden bir toplum olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bu zafer; tüm dünya devletlerine bir kez daha ispatlamıştır ki; "Anadolu İstila Edilemez" Bu eşsiz zaferi bize kazandıran ve devrimi gerçekleştiren başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadelede hayatlarını kaybeden ve bugün o eşsiz zaferin kazanımlarını yurdumuzun her karış toprağında canlarını vererek koruyan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ne mutlu Türk'üm Diyene" ifadelerini kullandı.

Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı Teğmen Muhammet Ali Taşkın'ın konuşmasının ardından Ayvalık İlçe Milli Eğitim Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okulların folklor ekipleri tarafından gösteriler sunuldu.

Tören; Ayvalık Belediyesi'nin efsanevi olarak nitelendirilen Bando Takımı tarafından verilen konser ile sona erdi.

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Ayvalık’ta zafer coşkusu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber