Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ocak 2017 - 15:48 Yorum: 0

Az tehlikeli işyerleri için süre uzatıldı

10 kişiden az çalışanı bulunan az tehlikeli işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık sertifikası almak isteyen işverenler 10 Şubat'a kadar...

Az tehlikeli işyerleri için süre uzatıldı

10 kişiden az çalışanı bulunan az tehlikeli işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık sertifikası almak isteyen işverenler 10 Şubat'a kadar başvuru yaptıkları takdirde, 14 Mayıs'taki sınava katılma hakkı kazanacak.

Az tehlikeli işyerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülebilmesiyle ilgili düzenlemede başvuru süresi uzatıldı. 10 kişiden az çalışanı bulunan işyerlerinde işveren veya işveren vekili sınava katılmak ve başarılı olmak kaydıyla iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilecek.

Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika programı hazırlandı. İş kazası ve meslek hastalıklarını en aza indirmek amacıyla işyerlerinin İş Güvenliği Uzmanı, işyeri hekimi, diğer sağlık personeli (işyeri hemşiresi) ile anlaşma zorunluluğu getirilmişti.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi, diğer sağlık personeli (işyeri hemşiresi) ile anlaşma zorunluluğu 1 Ocak 2014 tarihinde başlamıştı.

Az tehlikeli işyerleri için bu zorunluluk 1 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak. Ancak Bakanlık 10'dan az çalışanı bulunan az tehlikeli sınıfta yer alan işveren veya vekilleri için sertifika almak koşuluyla işe giriş ve muayene hariç, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini işveren veya vekillerinin yürütebileceğini açıkladı.

Program için herhangi bir mezuniyet şartı aranmazken, bu alana merak duyan 18 yaşından büyük herkes programa katılarak eğitim alabiliyor.

Program Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülüyor. Kayıt başvurusu yapabilmek için adayların geçerli bir e-posta adresine ve kendilerine ait jpg formatında taranmış vesikalık bir fotoğrafa sahip olmaları yetiyor.

Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan erişimli programlarıyla yapılacak eğitimler sonunda sınav yapılarak, sertifika alınabiliyor. Bahar dönemi kayıtları 10 Şubat 2017 tarihine kadar https://sinav.anadolu.edu.tr/sb2 adresinden yapılabilecek. Sınav ise 14 Mayıs 2017 tarihinde belirlenen merkezlerde yapılacak.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın az tehlikeli işyerlerine yönelik bu kolaylığının değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, bu kapsamdaki işyeri sahiplerinin kendi işyerlerinin iş güvenliği uzmanı olmasının büyük avantaj sağlayacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber