Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Kasım 2016 - 11:33 Yorum: 0

Azerbaycan Büyükelçisi, Ahmet Yesevi Üniversitesinde

Azerbaycan'ın Kazakistan Büyükelçisi Raşad Mammadov, Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret etti.

Azerbaycan Büyükelçisi, Ahmet Yesevi Üniversitesinde

Azerbaycan'ın Kazakistan Büyükelçisi Raşad Mammadov, Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret etti.

Azerbaycan'ın Kazakistan Büyükelçisi Raşad Mammadov, birtakım temaslarda bulunmak ve görüşmeler yapmak için geldiği Ahmet Yesevi Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Taljan Perdeşulı Raimberdiyev, Prof. Dr. Bakıtcan Muhammedjanov, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eren ile Yrd. Doç. Dr. Berik Ahmetov tarafından karşılandı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov'a makamında da bir ziyaret gerçekleştiren Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mammadov'a Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov tarafından Kazak milli giysisi olan bir çapan giydirildi. Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mammadov ile Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Ahmet Yesevi Üniversitesi bünyesinde Azerbaycan Kültür ve Tarih Merkezi açılması memorandumunu imzaladı.

Azerbaycan Kültür ve Tarih Merkezinin açılması hazırlıkları ile yapılması gerekenlerin görüşüldüğü buluşmadan sonra Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mammadov, Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde bulunan Türk Dünyası Kültür ve Tarih Müzesini de gezip buradaki anı defterini imzaladı.

Buradaki programın ardından Model Birleşmiş Milletler kapsamında gerçekleştirilen "Türkistan Uluslararası Model Birleşmiş Milletler" organizasyonunun açılış seremonisine de katılan Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mammadov, otuzdan fazla Türk ve akraba topluluklarından gelen öğrencileri birleştirip kaynaştıran ve Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Abişulu Nazarbayev'in de teklifleriyle Türk dünyasının ortak üniversitesi olan Ahmet Yesevi Üniversitesinin daha da geliştirilip zenginleştirilmesi adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ahmet Yesevi Üniversitesinin 25 yıl önce Türk dünyasının bağında açılmış bir eğitim-öğretim kurumu olduğunu da belirten Büyükelçi Raşad Mammadov, aynı zamanda bu eğitim-öğretim kurumunun Türk dünyasının bağında açılmış en büyük, kapsamlı ve zengin bir meyvesi olduğunu da ifade etti. Azerbaycan ile Kazakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik üzerinde seyreden siyasi ve ekonomik ilişkiler hakkında da malumatlar veren Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mammadov, daha sonra Ahmet Yesevi Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerle biraraya geldi.

Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mammadov, Ahmet Yesevi Üniversitesindeki programının ardından Türkistan'dan ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber