Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:37 Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi
Siyaset 07 Ekim 2020 - 18:03 Yorum: 0

Azerbaycan Büyükelçisi İbrahim: “Bizde onların yanında PKK’lı ve ASALA’dan olan teröristlerin olduğuna dair bilgiler var”

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, "Bizde onların yanında PKK'lı ve ASALA'dan olan teröristlerin olduğuna dair bilgiler var" dedi.

Azerbaycan Büyükelçisi İbrahim: “Bizde onların yanında PKK’lı ve ASALA’dan olan teröristlerin olduğuna dair bilgiler var”

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, "Bizde onların yanında PKK'lı ve ASALA'dan olan teröristlerin olduğuna dair bilgiler var" dedi.

Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Karabağ'ın Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panel ile "Kederi Kederim, Sevinci Sevincim Azerbaycan" isimli fotoğraflarla şiir sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Gazi Üniversitesi Rektörü Musa Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirilen fotoğraflı şiir sergisinin açılışının ardından "Karabağ'ın Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panele geçildi. Rektör Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen panelde, Büyükelçi Hazar İbrahim ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma Yel konuşmacı olarak yer aldı.

"Ermeni kuvvetleri kendi silahlarını, mühimmatlarını bırakıp gidiyorlar"

Panel öncesinde bir konuşma yapan Büyükelçi İbrahim, "Saldırı devam ediyor ve biz onun cevabını veriyoruz. Azerbaycan topraklarını işgalden kurtarıyor. Şimdiye kadar 25 mıntıka işgalden kurtarıldı. Ermeni kuvvetleri kendi silahlarını, mühimmatlarını bırakıp gidiyorlar. Kendilerine müttefikler bulmaya çalışıyorlar. Herkesle konuşmaya çalışıyorlar, çaba içerisine giriyorlar. Kiminle konuşuyorlarsa onlar da biliyor ki; Azerbaycan'ın Ermenistan'ın bu saldırılarına karşı faaliyeti de, adımları da Azerbaycan topraklarında oluyor. Uluslararası hukuk, hak ve adalet bizim tarafımızda. Bizde bu açıdan faaliyetimizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bizde onların yanında PKK'lı ve ASALA'dan olan teröristlerin olduğuna dair bilgiler var"

Karşılarında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin yanında teröristlerin de olduğunu söyleyen İbrahim, "Bizde onların yanında PKK'lı ve ASALA'dan olan teröristlerin olduğuna dair bilgiler var. Aynı zamanda onlar bizim sivillerimize karşı da saldırıyorlar" diye konuştu.

Telefon konuşmalarının olduğundan bahseden İbrahim, "Telefon konuşmaları, görüşmeleri var. Kaç tane terörist olduğunu net söylemek zor ama birkaç kişi öldürülmüş halde bizim topraklarda bulundu ve onların fotoğrafları da tüm dünyaya Güvenlik Bakanlığımız tarafından yayılmıştır" şeklinde konuştu.

"Diğer tüm sahalarda olduğu gibi bu istikamette de sık iş birliğimiz olacaktır"

Türk savunma sanayii ürünlerinin Azerbaycan'da daha geniş kullanımıyla ilgili bir soru üzerine İbrahim, "Türkiye-Azerbaycan tek millet iki devlet. Biz her alanda birlikte çalışıyoruz. Savunma sanayii bir istisna değil. Tabii ki, diğer tüm sahalarda olduğu gibi bu istikamette de sıkı iş birliğimiz olacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber