Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Ocak 2018 - 16:58 Yorum: 0

Azerbaycan heyetinden MHP’ye ziyaret

Azerbaycan İlim Araştırmaları Sivil Toplum Derneği ve Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğinden (ASİMDER) bir heyet, Milliyetçi...

Azerbaycan heyetinden MHP’ye ziyaret

Azerbaycan İlim Araştırmaları Sivil Toplum Derneği ve Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğinden (ASİMDER) bir heyet, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbay, Ermeni diasporasının çalıştığı alanın bu kesim olduğu için kendilerinin burada çalışma yapmaları gerektiğini söyledi. Göksel Gülbay, "Bizler Ermeni diasporasını batıda değil gelip bu bölgelerde, yani Ermeni zulmünün yaşandığı doğu bölgesinde anlatmamız lazım. Doğu illerimizde faal olarak bir tek ASİMDER mücadele ediyor ve diğer teşkilatların da buraya gelmeleri lazım. Bizler gidip de Ankara'da, İzmir'de ve Antalya'da bu olayları anlatmamamız lazım, çünkü bu olayları ve acıları onlar değil doğu illerimizdeki vatandaşlarımız yaşamıştır. Van ilimizde bu olayları bire bir yaşayan ailelerimiz var ve bu olaylara da vakıf oldukları için buradaki insanlara anlatmamız lazım ki bu işin hem duygusal hem de manevi ruhunu yaşıyorlar. Yaşanan bu maneviyattan dolayı da sahiplenme duygusu oluşturuyor ve sahiplenme duygusu içerisine girebiliyorlar" dedi.

Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğine değinen Azerbaycan İlim Araştırmaları Sivil Toplum Derneği Başkanı Dr. Telman Gasımov ise, "Geçmişten bu yana Azerbaycan ve Türkiye dostluğu ve kardeşliği vardır. Bizler Türkiye'yi kendi ülkemiz gibi benimseyerek Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Haydar Aliyev'i liderimiz olarak gördük. Daha önce de doğu illerimize geldim ve Van ilimizi de ziyaret ettim. Bundan sonra sık sık gelmek lazım, kaynaşmak lazım ve teşkilatlanmak lazım, çünkü Ermenilerin iddialarını bulmak, ne olduğunu çözmek lazımdır. Bizim için nasıl hac farizası yapılıyor ise, onlar için de bu doğu illerimize gelerek aynı şeyi yapmak istiyorlar. Ermenilerin kendilerine göre gazetecileri, yazarları ve sivil toplum örgütleri var, ben hepsini de yakından takip ediyorum ve bizlerde onlardan daha çok örgütlenip vatanımıza sahip çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Van İl Başkanı Salih Güngöralp de, "Zamanında Azerbaycan ve bizler, Ermeni zulmünden çok çektik, ama şimdi Allah'ımıza binlerce şükür ki imanımız ve inancımız tamdır. Bu vatan bizim, milletimizin topraklarıdır ve kimsenin bu toprakları bizden alması mümkün değildir. Bilindiği üzere AK Parti ve MHP birleşerek Türkiye'mizi daha iyi yerlere getirecekler ve bizlerde buna inanıyoruz" dedi.

Yapılan ziyaretin sonunda Gülbay ve Gasımov tarafından İl Başkanı Salih Güngöralp'e Azerbaycan bayrağı hediye edildi.

Azerbaycan heyetinden MHP’ye ziyaret

Azerbaycan heyetinden MHP’ye ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber