Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:37 Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi
Yerel 07 Ekim 2020 - 11:48 Yorum: 0

Azerbaycan’da işgalden kurtulan bir şehirle Sındırgı kardeş şehir olacak

Sındırgı Belediye Meclisinde Azerbaycan'a destek mesajı verildi ve işgalden kurtulan bir şehir ile kardeş şehir olmak için karar alındı.

Azerbaycan’da işgalden kurtulan bir şehirle Sındırgı kardeş şehir olacak

Sındırgı Belediye Meclisinde Azerbaycan'a destek mesajı verildi ve işgalden kurtulan bir şehir ile kardeş şehir olmak için karar alındı. Sındırgı'da ikamet eden Azeri vatandaşı bir kadın meclise gelerek Türk halkına teşekkür etti.

Sındırgı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Sındırgı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın başkanlığında toplanan meclis toplantısında Azerbaycan'a destek mesajı verildi, Azerbaycan Büyükelçiliği ile daha önce yapılan görüşme sonrası kardeş şehir olmak adına ortak karar alındı. Belediye Meclisinin yapıldığı salon Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı.

Azerbaycan'da işgalden kurtulan bir şehirle Sındırgı kardeş şehir olacak

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "1992 yılında Sovyetlerin desteği ile Dağlık Karabağ bölgesini işgal eden Ermenistan Azerbaycan topraklarını 28 yıl boyunca işgal etmeye devam ediyor. Orada bizim Türk kardeşlerimiz var. Türk kardeşlerimizin yanında bugün bulunduğumuzu ve onların yanında sıradağlar gibi beklediğimizi iletebilmek maksadıyla, Sındırgı Belediye Meclisi olarak bugün böyle bir karara imza attık. Dağlık Karabağ bölgesinde inşallah savaş çok kısa bir sürede bitecek. 28 yıl boyunca Ermeni işgalinde bulunan topraklar Türk toprakları olacaktır. Bizler de Azerbaycan Büyükelçiliği ile birlikte aldığımız karar gereği Dağlık Karabağ bölgesindeki bir şehrin Sındırgı Belediyesi ile kardeş olabilmesi için bugün meclisimizde hem CHP'nin hem AK Parti'nin oy birliği ile aldığı bir kararla inşallah meclis kararımızı onlara gönderiyoruz. Dağlık Karabağ bölgesinde şu anda 9 tane köy ve birkaç ilçe geri alındı, hepsi de alınacak inşallah. Onlardan bir tanesi ile çok yakın bir zamanda özgür olarak, azad bir Azerbaycan, azad olmuş Dağlık Karabağ olarak onlarla kardeşlik protokolünü imzalayacağız. Sındırgı tek yürek kardeşlerinin yanında. Azerbaycan yalnız değildir. Dağlık Karabağ bizimdir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekili Zeki Ayan ise, "Biz savaşa karşıyız. Fakat eğer yerimiz işgal edildiyse almak hakkımızdır. Karabağ bölgesi Azerbaycan'ındır. Azerbaycan'a tam destek, belediye olarak da destek. Türkiye halkı olarak da destek veriyoruz" dedi.

Sındırgı TV sosyal medya hesaplarından meclis toplantısını canlı yayında gören Sındırgı'da ikamet eden Azeri bir kadın da gözyaşları içerisinde meclis toplantı salonuna geldi, Başkan Yavaş'a, meclise ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Sındırgı Belediye meclisini sosyal medya hesaplarında canlı yayında seyreden ve alınan karara teşekkür amacıyla belediyeye koşan Azerbaycan asıllı Nana, "Size milyonlar kadar teşekkür ederim. Benim amcamın oğulları Azerbaycan'da savaşta. Annem evde yalnız şimdi orada. Bugün savaş var desinler ben de giderim. Karabağ Azerbaycan'ındır. Her zaman da Azerbaycan'ın olacak. O Azerbaycan'ın topraklarıdır. Bizim cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bizim topraklarımızdan gitsinler. Biz de Türk halkının desteği ile öz topraklarımızı azad eyleyelim. Şehitlerimiz olmasın, analarımızın gözleri yolda kalmasın, Karabağ her zaman Azerbaycan'ındır ve Azerbaycan'ın da kalacak. Bizde ölüm var dönmek yoktur. Biz dönmeyeceğiz. Topraklarımızı alana kadar. İki devletiz, tek milletiz. Her zaman Azerbaycan Türkiye beraber" dedi.

Azerbaycan’da işgalden kurtulan bir şehirle Sındırgı kardeş şehir olacak

Azerbaycan’da işgalden kurtulan bir şehirle Sındırgı kardeş şehir olacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber