Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 29 Ağustos 2014 - 17:14 Yorum: 0

Azerbaycan'dan Irak Türkmenlerine yardım

Azerbaycan'da, iki sivil toplum kuruluşu Irak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Azerbaycan'dan Irak Türkmenlerine yardım

Azerbaycan'da, iki sivil cemiyet kuruluşu Irak Türkmenleri için katkı kampanyası başlattı. 

'Soykırım Gerçeklerinin Tanıtılması' ile 'Dünya Azerbaycanlıları Kongresi' (DAK) sebebi ile düzenlenen ve 'Haray' adı verilen kampanya, matbuat toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

DAK Azerbaycan Temsilcisi Sefter Rehimli, Irak Türkmenlerinin bir yıla yakın zamandır IŞİD tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, bu kişilerin yüzyıllardır yaşadıkları toprakları terketmek mecburiyetinde kaldıklarını söyledi. 

Türkmenlerin hayatlarını zor şartlar altında sürdürdüğünü vurgulayan Rehimli, 'Biz bu kampanyayı sonuna kadar destekliyoruz. Dünyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın, 'Ben Türküm' diyen herkesi Türkmen kardeşlerimize yardıma çağırma ediyoruz' dedi. 

'Soykırım Gerçeklerinin Tanıtılması' sivil cemiyet örgütünün temsilcisi Ceyhun Elekberov da topraklarından zorla göç ettirilmiş Türkmen kardeşlerinin sesine ses vermek için kampanya düzenlediklerini dile getirdi.

Kendisinin Hocalı göçmeni olduğunu ve bu sebeple Türkmenleri fazla aşırı iyi anladığını vurgulayan Elekberov, 'Onların durumuna ilgisiz kalamayız. Bu nedenle katkı kampanyası başlattık. Türkmen kardeşlerimizin birlikte kendi kardeşlik görevimizi yapmış olacağız' diye konuştu.

Kampanyayla gıda katkısı toplanacak ve bu yardımlar Türk Kızılayı aracılığıyla Irak Türkmenlerine gönderilecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber