Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Mayıs 2016 - 15:38 Yorum: 0

Azerbaycan’ın Efsanevi Lideri Aliyev İçin 93 Metre Uzunluğunda Yaş Pasta Kesildi

Azerbaycan'ın efsane lideri olan Haydar Alivey'in 93. yaş günü Malatya'da 93 metre uzunluğundaki yaş pasta ile kutlandı.

Azerbaycan’ın Efsanevi Lideri Aliyev İçin 93 Metre Uzunluğunda Yaş Pasta Kesildi

Azerbaycan'ın efsane lideri olan Haydar Alivey'in 93. yaş günü Malatya'da 93 metre uzunluğundaki yaş pasta ile kutlandı.

Azerbaycan'ın siyasi ve ekonomik olarak gelişmesinde büyük bir yere sahip olan Haydar Aliyev'in 93'üncü doğum günü Malatya'da Azerbaycanlı öğrencileri tarafından yaş pasta kesimi ile kutlandı. Yeni belediye Binası yan tarafındaki otopark alanında gerçekleşen doğum günü kutlaması için özel olarak 93 metre uzunluğunda yaş pasta hazırlandı. Üzerinde Azerbaycan bayrakları ile süslenen pastanın kesimine ise Azerbaycan Milletvekilleri Nagif Hamzayev ve Ganira Paşayeva, Ünlü Kazak Şairi eski milletvekillerinden Muhtar Şahanov, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ile konuklar ve Malatya İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören Azeri öğrenciler katıldı.

Doğum günü etkinliğini düzenleyen İnönü Üniversitesinde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler temsilcisi Ramal Şemşedli, efsanevi liderleri merhum Aliyev'in her yaşına bir metre pasta yaparak toplamda 93 metre uzunluğunda yaş günü pastası yaptıklarını belirterek, "Bu Türkiye'de ilk kez oluyor" diye konuştu.

Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzayev ise merhum Haydar Aliyev'in Türk dünyası ve Azerbaycan için önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, "Bizlerde Haydar Aliyev'in izinde yürümeye devam edeceğiz. Onun döneminde yaşadığımız için çok mutluyuz. Bağımsız Azerbaycan'ın var olması için ne gerekiyorsa onu yapacağız" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva'da efsanevi liderleri Haydar Aliyev'in Malatya'da böylesine güzel bir etkinlikle doğum gününün kutlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek Aliyev'in milli lideri olmakla beraber Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde büyük bir role sahip olduğunu söyledi.

Aliyev'in her zaman "Azerbaycan-Türkiye bir millet, iki devlettir" sözünü ifade ettiğini belirten Pashayeva, "Haydar Aliyev'in hayata geçirdiği büyük enerji projelerinden tutun da ekonomiye, kültür ve siyasete kadar her alanda yaptığı çalışmalarda her zaman Türkiye'ye ilk önceliği verirdi. Azerbaycan kadar Türkiye'nin de menfaatleri Haydar Aliyev için çok önemli olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hep birlikte Haydar Aliyev için özel hazırlanan pastanın kesimi yapıldı. Daha sonra doğum günü pastası Malatya Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan öğrenci ve konuklara ikram edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber