Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 20:58 Yorum: 0

Aziziye'de inşaat sezonu açıldı

ERZURUM (AA) - Aziziye ilçesinde 380 konut, 114 iş yeri ve 800 kişilik camiyi kapsayan projeye start verildi.Ilıca semtinde 52 dönümlük alanda yapılacak projenin ihalesi gerçekleştirilerek,...

Aziziye'de inşaat sezonu açıldı

ERZURUM (AA) - Aziziye ilçesinde 380 konut, 114 iş yeri ve 800 kişilik camiyi kapsayan projeye start verildi.

Ilıca semtinde 52 dönümlük alanda yapılacak projenin ihalesi gerçekleştirilerek, yer teslimi yapıldı. Toplam 380 konut, 114 iş yeri ve 800 kişilik caminin yapılacağı projenin, 18 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Kaymakam Zafer Öz ile kentsel dönüşüm ihalesi yapılan ve inşaat süreci başlatılan Eski Mahalle'de incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden inşaat süreci ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Projeyi önemsediklerini belirten Orhan, "Ilıca'nın merkezini güzelleştirecek bu proje, kentsel dönüşüme de büyük ivme kazandıracak. Yeşil Mahalle ve ardından Bahçelievler'in dönüşümü burada üretilecek konutlarla daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" ifadesini kullandı.

İnşaat sürecinin başladığı projenin 2016 yılında tamamlanacağını vurgulayan Orhan, projenin gerçekleşmesiyle birlikte Ilıca'nın çarşısının da yıkılacağını ve esnafların yeni iş yerlerine kavuşacağını belirtti.

Başkan Orhan, şunları kaydetti:

"İlçeye yeni bir çehre kazandıracak proje Ilıca için hayati bir öneme sahipti. Geçtiğimiz kasım ayında ihalesi yapıldı ve artık yer teslimi yapılarak, inşaat sürecine girildi. Termal turizm merkezi olma yolunda bu çok önemli bir adımdır. İlçenin merkezi değişerek modern konut ve iş yerlerine kavuşacak. Kaplıcalarımızın çevresi açılarak, Aziziye özlenen ilçe görünümüne kavuşacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber