Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Nisan 2014 - 18:08 Yorum: 0

"Babadan Oğula Sorumlu Balıkçılık Projesi"

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Mersin'deki balıkçılara ve ailelerine bilinçli avlanma ve denizlerdeki canlıların korunması hakkında eğitim verildi

'Babadan Oğula Sorumlu Balıkçılık Projesi'

MERSİN (AA) - Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen "Babadan Oğula Sorumlu Balıkçılık Projesi" kapsamında balıkçılara ve ailelerine bilinçli avlanma ve denizlerdeki canlıların korunması hakkında eğitim verildi.

Sualtı Araştırmaları Derneği Başkanı Cem Orkun Kıraç, Mersin Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte balıkçılar ve ailelerine yönelik yaptığı konuşmada, denizlerin korunmasında herkesin üstüne düşeni en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi.

Denizlerin ve orada yaşayan canlıların korunmasında en hayati rolün balıkçılarda olduğunu vurgulayan Kıraç, balıkçıların sorumlu hareket etmesi gerektiğini altını çizdi.

Doğa Koruma ve Mili Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük de deniz kaplumbağalarının korunmasında balıkçıların da hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayarak bu tarz etkinliklerle bu bilinci artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü'nden öğretim üyeleri de balıkçılara denizlerin korunması konusunda dikkat edilecek noktaları anlattı.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı yetkilileri de sinevizyon eşliğinde geleceğin potansiyel balıkçılarına denizcilik, balıkçılık, sahil güvenlik, ve deniz bilimleri hakkında bilgi verdi.

Etkinliğe katılan balıkçılar ve aileleri daha sonra merkezde tedavi gören caretta carettaları inceledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber