Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Kasım 2014 - 15:03 Yorum: 0

Babasının vasiyeti üzerine başladığı öğretmenliği 4 yıldır sürdürüyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaklaşık 10 yıl memur olarak çalışan görme engelli Okumuş, babasının vasiyeti nedeniyle başladığı öğretmenlik mesleğini sürdürmenin gururunu yaşıyor

Babasının vasiyeti üzerine başladığı öğretmenliği 4 yıldır sürdürüyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde 2 yaşında geçirdiği menenjit nedeniyle görme yeteneğinin yüzde 95'ini kaybeden tarih öğretmeni Mustafa Okumuş, babasının vasiyeti üzerine başladığı mesleği sürdürmenin gururunu yaşıyor.

Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan 42 yaşındaki Okumuş, formasyon alıp öğretmen olmak istemesine rağmen atanamadı. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı'na başvuran Okumuş, burada 10 yıl memur olarak görev yaptı.

Okumuş, hayatını kaybeden babasının vasiyeti nedeniyle yeniden öğretmen olmak için girişimde bulundu. 2011'de öğretmenliğe atanan Okumuş, Elbistan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 4 yıldır tarih öğretmenliği yapıyor. Baba vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşayan Okumuş, öğrencilerini de tarih bilinciyle geleceğe hazırlıyor.

Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem babasının vasiyetini yerine getirdiğini, hem de Türkiye'nin köklü tarihini öğrencilerine anlatmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Öğrencilerinin karşısına her zaman neşeyle çıktığını anlatan Okumuş, "Öğretmen olarak yetişmiştim. Lisede okurken kaybettiğim babamın vasiyeti vardı. Beni 'öğretmen olarak görmek istediğini' söylerdi. Yaklaşık 10 yıl memur olarak maliyede görev yaptım. Bu arada öğretmen olabilmek için bir kaç defa girişimde bulundum ancak olmadı. Sonunda 2011'de öğretmenlik mesleğine geçmeyi başardım" dedi.

Zor şartlar altında öğretmenliğe geçtiğini dile getiren Okumuş, öğrencilerine faydalı olabilmek için çalıştığını ifade etti.

Zaman zaman okul içerisinde sıkıntılar yaşadığına işaret eden okumuş, "Her yerde olduğu gibi bizim de sıkıntılarımız var. Bu sorunları idaremizin, meslektaşlarımın ve öğrencilerimin yardımıyla asgariye indirmeye çalışıyorum. Öğrencilerimin bana olan sevgi ve saygısının dönüşümünü dışarıda daha iyi hissediyorum" diye konuştu.

Okul dışında karşılaştığı öğrencilerinin hatırını sormadan geçmemesinin mutluluk kaynağı olduğunu aktaran Okumuş, 4 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca öğrencileriyle sürekli iyi iletişim içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber