Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...21:59 Nevşehir’e şehit ateşi düştü
Ekonomi 25 Ekim 2014 - 11:33 Yorum: 0

"Babayiğit"in 100 milyon dolara ihtiyacı var

Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı Nahum Avrupa, "Bugüne kadar 60 milyon dolara yakın para harcadığımız aracı, tam olarak üretebilir hale getirmek için 100 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyacımız var" dedi.

'Babayiğit'in 100 milyon dolara ihtiyacı var

Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı ve Karsan Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Jan Nahum, araba projelerini geliştirme meselesinde finansmana gereksinimleri olduğunu belirterek, 'Konseptini oluşturduğumuz, bugüne kadar 60 milyon dolara yakın nakit harcadığımız aracı, tam şekilde üretebilir bir duruma getirmek için 100 milyon dolar bu şeklinde bir paraya ihtiyacımız var' dedi.

New York Belediyesi nedeni ile açılan 'Geleceğin Taksisi' ihalesinde Ford ve Nissan ile ortak finale kalma başarısı belli eden Karsan'ın Murahhas Üyesi Nahum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrikli araba konusundaki çalışmaları değerlendirdi.

Dünyada elektrikli otomobillerin yeni ortaya çıktığını kaydeden Nahum, 'İki konuyu birbirinden ayırmak lazım. Biri aracın kendisi, Öteki de takat kaynağı. Bunlar birbirine enlem gitmesi gereken konular. Her çeşitli vasıtası üretebiliyoruz, rekabetçiyiz ama kendi markamızı yapamıyoruz. Bir taraftan o ilerlemeli, başka taraftan da yakıtlar meselesinde çalışmalıyız. Biz kendimizi sırf elektrikli diye kısıtlarsak yazık olur, dünyada 70 milyon vasıta satılıyor. Bunların fazla aşırı azı elektrikli' ifadelerini kullandı. 

'Yerli araba için 100 milyon dolara gereksinim var'

Nahum, Türkiye'nin yerli araba konusundaki 'babayiğit' adayı olduklarını da vurgulayarak, 'Biz şu anda kendi araştırmalarımızı yapıyoruz. Aracımızı olgunlaştırıp, üretilebilir bir duruma getirmekteyiz lakin hala finansman katkısına ihtiyacımız var. Konseptini oluşturduğumuz, bugüne kadar 60 milyon dolara yakın nakit harcadığımız aracı, tam şekilde üretebilir bir duruma getirmek için 100 milyon dolar bu şeklinde bir paraya ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı. 

Bunun Türkiye açısından fazla aşırı küçük bir rakam olduğuna işaret eden Nahum, 'Ben bu ülkenin kendi otomobil markasını çıkaracağına inanıyorum' dedi.

Nahum, New York taksi projesi bu şeklinde aynı planlar üstünde çalıştıklarını anlatarak, 'Bu tip iri projelerimiz devam ediyor. Hem ABD pazarı hem de İngiltere pazarı için çalışıyoruz. ABD ve Londra'nın taksi pazarı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araçlarımız Londra Belediyesi nedeni ile da beğenildi. ABD'de engelli yurttaşlar nedeni ile her sene satın tahsil edilen 20-30 bin vasıtaya hitap etmek üzere çalışıyoruz' diye konuştu.

'Türkiye araba meselesinde farklılık yaratmalı'

Nahum, araba meselesinde her parçanın yerli olması bu şeklinde bir zorunluluk olmadığını, satın alma yoluyla da adım atılabileceğini dile getirdi. 

Dünyada araba pazarında bir harp olduğunu kaydeden Nahum, 'Türkiye araba meselesinde farklılık yaratmalı. Küresel gereksinimi cevaplayacak ürünü üretebilirsek, markalaşabiliriz. Enerjimizi bu bölgeye yoğunlaştırmamız gerekiyor' diye konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber