Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 09:08 Yorum: 0

Bacak damarına takılan stent ile ayağı kesilmekten kurtuldu

Medicana Sivas Hastanesinde bacak damarına stent takılan bir hastanın ayağı kesilmekten kurtuldu.

Bacak damarına takılan stent ile ayağı kesilmekten kurtuldu

Medicana Sivas Hastanesinde bacak damarına stent takılan bir hastanın ayağı kesilmekten kurtuldu.

Kardiyoloji Bölümünde Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu tarafından yapılan bacak damarına stent uygulaması başarıyla gerçekleştirildi. Minimal eforla bacak ağrısı olan 67 yaşındaki Faik Y. adlı hastaya yapılan bacak anjiyografisinde sol bacağı besleyen damarlarda kasık bölgesinde önemli derecede daralma olduğu saptanmasının ardından bu damarların yerine ameliyatla stent takılmasına karar verildi. Kardiyoloji Uzmanı İsmail Erdoğu tarafından operasyon gerçekleştirildi.

Dr. İsmail Erdoğu, "Önce hastanın bacak damarlarına bir anjiyo yapmaya karar verdik ve gördük ki hastanın bacağında ki damarda 10 santimlik ciddi bir daralma olduğunu gördük .Önce stenti daralmanın olduğu yere yerleştirdik ve lezyonu açtık, daha sonra daralmanın üst kısmına bir stent daha koyduk, bu iki stenti de birbirine yapıştırmak için balon işlemi yaptık. Ve en sonunda tıkalı olan damarı, stent yolu ile açtık." dedi

Erdoğu, bu işlemden sonra hastanın kendisini çok daha iyi hissettiği ve günlük hayatını yürüme güçlükleri çekmeden sürdürebileceğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber