Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 20 Ekim 2017 - 12:43 Yorum: 0

Badem göz estetiği yaşı düştü

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr Görkem Çalışkan, gözlerin daha dinamik ve canlı görülmesini sağlayan badem göz ameliyatı yaptıran kadınların...

Badem göz estetiği yaşı düştü

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr Görkem Çalışkan, gözlerin daha dinamik ve canlı görülmesini sağlayan badem göz ameliyatı yaptıran kadınların yaş ortalamasının 40-50'den 20'li yaşlara düştüğünü açıkladı. Dr. Çalışkan, Türk toplumunda kadının iş yükü ve stresindeki artışın bu oranın düşmesinde etkili olduğunu söyledi.

Badem göz ameliyatının (badem göz estetiği), alt göz kapağı ameliyatının bir parçası olup, alt göz kapağındaki yaşlanmaya veya genetik faktörlere bağlı olarak oluşan gevşemenin toparlanması işlemi olduğunu belirten Estetik Cerrah Dr. Görkem Çalışkan, ameliyat hakkında bilgi verdi. Ameliyatı yaptıran kadınların yaş ortalamasının 40-50'den 20'li yaşlara düştüğünü ifade eden Çalışkan, "Bu işlem alt göz kapağının aşağıya doğru sarkması sonucunda oluşan yorgun ifadenin kaybedilmesini amaçlar. Daha önceleri badem göz ameliyatının (badem göz estetiği) yaş ortalaması 40-50 arası iken artan iş temposu ve stres bu yaşın daha da düşmesine ve gençler arasında bir akım haline gelmesine sebep olmuştur" dedi.

Operasyon sonucunda gözlerde bir miktar çekik görünüm oluşturduğunu ve bu sayede hastaların eskisine göre daha canlı ve dinamik bakışlara sahip olduğunu ifade eden Çalışkan, "Türkiye'de kadınların sosyal ve iş hayatında daha etkin olarak yer almaya başlaması ile oluşan yoğun tempo ve stres gözlerine de yansımaktadır. Gözlerin dış kenarları hafif aşağıya doğru sarkmış ve bu durumu saçlarını sıkıca arkaya doğru bağlayarak veya makyaj ile kapatmaya çalışmaktadırlar. Badem göz ameliyatı bu problemi tamamen ortadan kaldırarak aşağıya sarkan göz dış kenarının yukarıya kaldırılarak daha çekik hale getirilmesini mümkün kılmaktadır" şeklinde konuştu.

"Ameliyatı sonrasında aynı gün taburcu olabilirsiniz"

Dr. Çalışkan, şu bilgileri verdi:

"Badem göz estetiği (badem göz ameliyatı) hastane ortamında yapılması gereken ve ortalama 30-45 dakika süren lokal anestezi veya sedasyon ile yapılan bir işlemdir. Badem göz estetiği ameliyatı sonrasında aynı gün taburcu olabilirsiniz; ödem ve morluklar 4-5 gün sürer. Bu ameliyat sonrasında göz kenarında yaklaşık 0.5-1 santimlik iz oluşur ve bu iz 3 ay içerisinde tamamen kaybolmaktadır. Badem göz ameliyatı (badem göz estetiği ) sonrasında görme etkilenmez ve yüzde ifade kaybı oluşmaz. Ancak gereğinden fazla çekiklik sağlanmaya çalışılırsa görme alanı kısıtlanır bu sebeple ameliyatı yapacak olan estetik cerrahınızın planlamış olduğu gerginlik miktarına müdahale etmemeniz uygun olacaktır. Bu ameliyat sonrası daha canlı daha dinamik ve etkileyici bakışlarla sosyal hayata dönüş oldukça hızlıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber