Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Eylül 2016 - 12:18 Yorum: 0

Bafra’da Kurban Bayramı’nda bildik görüntüler yaşandı

Samsun'un Bafra Belediyesi tarafından belirlenen kesim yerlerinde sıra beklemek istemeyen vatandaşlar kurbanlarını sokaklarda kesti.

Bafra’da Kurban Bayramı’nda bildik görüntüler yaşandı

Samsun'un Bafra Belediyesi tarafından belirlenen kesim yerlerinde sıra beklemek istemeyen vatandaşlar kurbanlarını sokaklarda kesti.

Bafra'da birçok vatandaş kesim yerlerinde sıra beklemek yerine tüm uyarılara ve önlemlere rağmen yine kurbanlarını sokaklarda kesti. Kurban kesimi genelde hijyen kurallarına göre hazırlanan yerlerde yapılırken, rastgele yerlerde kurban kesenler ortalığı kan gölüne çevirdi. Çocukların gözü önünde kurbanlarını kesenler, çocukların psikolojisini düşünmediği gibi ortaya çirkin görüntülerin çıkmasına da sebep oldu.

Bakanlığın uyarıları doğrultusunda büyükşehir ve ilçe belediyelerinin kurbanlık satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğini alması gereken önleyici tedbirler şöyle sıralandı:

"Belediyeler, kurban alanlarında, su, elektrik, kanalizasyon veya fosseptik çukuru gibi altyapıları hazırlamalı, kurban kesim yerlerinin dezenfekte edilebilir, sağlık ve temizlik şartlarına uygun mekanlardan seçilmesi sağlanmalı, kesim yerlerinde tazyikli suyla yıkanma imkanı bulunmalı, kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile komisyonların belirlediği kesim yerlerinde Kasaplık Belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış "Kurs Bitirme Belgesi" olanlar tarafından kesilmelidir."

2872 sayılı Çevre Kanunu 20. maddesi gereğince yasak olan yerlerde kurban kesimi yapacak olanlara uygulanacak cezalar şöyle:

"Park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara 186 TL. Konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 157 TL. Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 46 bin 501 TL idari para cezası uygulanacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber