Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 11:03 Yorum: 0

Bafra’da tütün bakım ve indirme kuraları çekildi

Samsun'un Bafra ilçesinde 97 mahallede yetiştirilen 2016-2017 yılı tütün ürünü ekspertiz bakım ve indirme kuraları çekildi.

Bafra’da tütün bakım ve indirme kuraları çekildi

Samsun'un Bafra ilçesinde 97 mahallede yetiştirilen 2016-2017 yılı tütün ürünü ekspertiz bakım ve indirme kuraları çekildi.

Bafra Ziraat Odası toplantı ve seminer salonunda gerçekleştirilen kura çekimine, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, özel sektör tütün alıcıları, mahalle muhtarları ve tütün üreticileri katıldı. Çekilen kurayla mahallelerin tütün indirme sırası belirlendi. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptığı konuşmada, "Karadeniz'in Bafra Ovası Türkiye'nin en kaliteli tütün üretilen bölgesidir. Geçen yıllarda 7 bin 300 hane tütün yapıyordu, bu sayı 4 bin 250'ye düştü. Tütün yapılan mahalle sayısı 113'ten 97'ye geriledi. Bunun nedeni devletimizin destek ve pirim vermemesinden kaynaklanıyor. Devletimiz "tütün yapmayın" diyor. Tütün sadece sigarayı kapsamıyor. Tütün ilaç, esans, kolonya ve birçok alanda kullanılan bir maddedir. Bizim önerimiz kırsal kesimden göçlerin önlenmesi için devletimizin tütüne dekar başı pirim kilo başında da destek vermesini istiyoruz. Tütün alan firmaların da tütüne destek vermelerini istiyoruz. Bafra, Yakakent, Alaçam, Vezirköprü, Havza, Çarşamba, Tekkeköy, 19 Mayıs olmak üzere 8 ilçemizin ziraat odası bir araya geldik. Tütün yapan mahalle muhtarlarından imza topluyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan randevu alıp tütün üreticinin desteklenmesi ve göçün önlenmesi için tütüne destek vermesini isteyeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından tütün ürünü ekspertiz bakım ve indirme kuraları çekildi. İlk kurayı Köseli Mahallesi olarak, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner çekti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber