Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ağustos 2016 - 11:48 Yorum: 0

Bafralıların ıslıkla haberleşme çilesi bitti

Bafra Türbe-Kalaycılı köprüsü ile vatandaşların haberleşme çilesinin bittiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Irmak...

Bafralıların ıslıkla haberleşme çilesi bitti

Bafra Türbe-Kalaycılı köprüsü ile vatandaşların haberleşme çilesinin bittiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Irmak karşısında yer alan köylerde yaşayan vatandaşlarımız, birbirleri ile ıslık çalarak ya da bağırarak iletişim kurmaya çalışıyorlardı" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve beraberindekiler Bafra Kızılırmak Nehri üzerinde yapımı tamamlanan köprü üzerindeki son çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Şahin: "Köprü Bafra için önemli bir yatırım"

Kalaycılı Mahallesi'ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan 260 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki 10 ayaklı köprüyü Samsun Valisi İbrahim Şahin'e gezdiren Başkan Yılmaz, köprü ile birlikte bölge ulaşımını daha güvenli hale geldiğini söyledi. Köprünün mimarisini oldukça beğenen Vali Şahin'in köprü ile ilgili ilk yorumu ise, "Muhteşem olmuş" oldu. Biten köprü ile birlikte bölgenin ulaşımının oldukça rahatlayacağını belirten Vali Şahin, köprünün Bafra açısından önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, "Yapılan her yatırım ilçeyi daha da cazip hale getiriyor. Köprüyü kısa bir sürede bitirip ilçeye kazandıran Büyükşehir Belediyemizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bölge halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

"Haberleşme için ya ıslık çalıyorlardı ya da 44 km yol gidiyorlardı"

Köprünün 7.5 milyon liralık bir yatırım olduğunu belirten Başkan Yılmaz ise, köprü bölgedeki mahallelerin Bafra ile ulaşımını kolaylaştırdı ve mesafesini azalttı. Köprü olmaması nedeniyle ırmak karşısında yer alan köylerde yaşayan vatandaşlarımız, birbirleri ile ıslık çalarak ya da bağırarak iletişim kurmaya çalışıyorlardı. Karşı köyde bir düğün, cenaze ya da davet olduğu zaman bağırarak sesini duyurabildiği köye ulaşmak için 44 kilometrelik bir yol gitmek zorunda kalıyorlardı. Bunu çok önemsedik. Bu bölgede bir köprü projesi geliştirdik. Allah'ın izni ile de sözümüzü tuttuk ve köprümüz bitti. Şu an köprü üzerinde ulaşım sağlanıyor. Resmi olarak da açılış yapacağız" şeklinde konuştu.

Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, daha sonra köprü yolu üzerinde çalışma yapan işçilerin yanına giderek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bafralıların ıslıkla haberleşme çilesi bitti

Bafralıların ıslıkla haberleşme çilesi bitti

Bafralıların ıslıkla haberleşme çilesi bitti

Bafralıların ıslıkla haberleşme çilesi bitti

Bafralıların ıslıkla haberleşme çilesi bitti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber