Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 16 Ağustos 2015 - 13:25 Yorum: 0

Bagajdaki rehineyi PKK sorgulayacaktı iddiası

Eroin hesaplaşması için bagajda adam kaçıran üç kişi tutuklandı. Zanlıların akrabaları İlhami Sağlam'ı PKK tarafından sorgulanması için Hakkâri'ye götürdüğü iddia edildi.

Bagajdaki rehineyi PKK sorgulayacaktı iddiası

MALATYA - Malatya'da polis kontrol noktasında durdurulan aracın bagajında çuval içinde elleri ve ağzı bağlanmış şekilde bulunan İ.S.'yi akrabalarının kaçırdığı ortaya çıktı.
 
Uyuşturucu madde ticaretinden arandıkları belirtilen şüphelilerin aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle İ.S.'yi İstanbul'dan Hakkari'ye götürmek istedikleri belirlendi. Malatya'da polis lojmanları önünde uygulama yapan polisler, durdurdukları araçta yaptıkları aramada bagajda bir çuval içerisinde elleri, kolları bağlı ağzı ise koli bandı ile kapatılan İ.S.'yi baygın halde buldu. Polisler gördükleri manzara karşısında şok yaşarken, olayın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.
 
KİMLİĞİ SAHTE
 
İstanbul'da sahte kimlikle oto galericide çalışan İ.S.'nin uyuşturucu anlaşmazlığı yüzünden akrabaları tarafından İstanbul'dan kaçırılıp, aracın bagajında Hakkari'ye götürüldüğü belirlendi. Zanlılar, İ.S.'yi  "Gel, konuşalım" diyerek telefonla görüşmeye çağırıp, bayıltarak arabanın bagajına koydular. İstanbul'dan yola çıkan zanlıların Malatya'ya kadar yaklaşık 16 saat boyunca hiç durmadan hareket ettikleri belirlendi. Çuvaldan hiç çıkarılmadığı belirtilen İ.S.  sıcaktan bitkin halde bulundu. 
 
16 SAAT BAGAJDA KALDI 
 
Şüphelilerin aralarında uyuşturucu anlaşmazlığı olan akrabaları İ.S.'yi PKK tarafından sorgulanması için Hakkari'ye götürdükleri öne sürüldü. Bu arada İ.S'nin oğlunun da cezaevinde yattığı öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Nihat, Gökhan ve Kemal D.'nin uyuşturucu madde ticaretinden arandığı öğrenildi. Bagaj içinde bağlı olarak bulunan İ.S.'nin de 4 yıl önce İstanbul'da bir evde yaklaşık 20 kilogram uyuşturucu bulunması olayı ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında tutuklama kararı olduğu ortaya çıktı. Nihat, Gökhan ve Kemal D. "adam kaçırma, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma, kasten yaralama ve sahte kimlik kullanma" suçlarından, bagajda bağlı bulunan İ.S. ise hakkındaki mahkeme kararından dolayı tutuklandı. 

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber