Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 03 Eylül 2016 - 10:43 Yorum: 0

Bağcılar’a Trafik Eğitim Pisti ve Parkı

Bağcılar'da ilköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla Trafik Eğitim Pisti ve Parkı inşa ediliyor.

Bağcılar’a Trafik Eğitim Pisti ve Parkı

Bağcılar'da ilköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla Trafik Eğitim Pisti ve Parkı inşa ediliyor. Aynı zamanda deprem deneyim binasının da yer alacağı parkta, dersliklerin yanı sıra kafeterya, sergi salonu hediyelik eşya satış stantları da inşa edilecek.

Bağcılar her geçen gün yeşil alan miktarını artırıyor. Bir süre önce inşaatı tamamlanan Güneşli Mahallesi Semt Parkı'nın ardından Bağcılar Trafik Eğitim Pisti ve Parkı'nın inşaatı başladı.

İlköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla hizmete sunulacak parkta; tren istasyonu, benzin istasyonu, ilk yardım eğitim binası, akülü araç garajı, trafik eğitim binası yer alacak. Trafik eğitiminin daha iyi verilmesi için proje alanına tünel, üst geçit ve yaya geçitleri de yapılacağı belirtildi.

Deprem deneyim binası da var

Bağcılar'ın ilk kurulduğu yer olan Mahmutbey Mahallesi'nde inşa edilecek olan projede depreme karşı farkındalık oluşturmak ve deprem anında yaşanabilecekleri göstermek amacıyla Deprem Deneyim Binası da yapılacak. Projede ayrıca trafik ve deprem eğitimi için derslikler, kafeterya, sergi salonu ve hediyelik eşya satış standı da yer alacak.

"Eğitim ve dinlenme parkı olacak"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin yeşil dokusunu her geçen gün artırdıklarını belirterek, "1992 yılında belediye olduğunda 11 parkı olan Bağcılar, şu an 150'den fazla parka sahip. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılacak Trafik Eğitim Pisti ve Parkı 13 bin metrekarelik alanıyla büyük parklarımızdan biri olacak. Öğrenciler eğlenerek trafik kurallarını öğrenirken, aileleri de göz alıcı peyzaja sahip parkta dinlenip kafeteryada sohbet edecekler. Bu vesile ile İlçemize başta ulaşım yatırımları olmak üzere yeni projeler kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bağcılar’a Trafik Eğitim Pisti ve Parkı

Bağcılar’a Trafik Eğitim Pisti ve Parkı

Bağcılar’a Trafik Eğitim Pisti ve Parkı

Bağcılar’a Trafik Eğitim Pisti ve Parkı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber