Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 29 Temmuz 2014 - 16:38 Yorum: 0

Bağcılar'da bayram temizliği

Bayramda çalışan 545 temizlik işçisi, günlük 700 ton çöp topluyor

Bağcılar'da bayram temizliği

İSTANBUL (AA) - Ramazan Bayramı'nda çalışan Bağcılar Belediyesi temizlik işçileri, günlük 700 ton çöp toplayarak ilçe sakinlerine temiz ve yaşanılabilir bir ortam sunuyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar'da temizlik işleri için görevlendirilen özel ekip, ilçe sakinlerinin temiz bir çevrede yaşayabilmeleri amacıyla yılın her günü ve günün 24 saati mesai harcıyor.

İlçede görev yapan 545 temizlik görevlisi günde 700 ton çöp topluyor. Toplam 2 bin 800 cadde ve sokağı temizleyen ve ilçe genelinde haftada 20 bölgede kurulan pazar yerlerinin çöplerini toplayan ekipler, sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturabilmek için yerleri de deterjanlı ve tazyikli suyla yıkıyor.

Çöpleri Yenibosna Çöp Aktarma İstasyonu'na gönderen temizlik işçileri, her gün çöplerin toplandığı konteynerleri basınçlı ve ilaçlı suyla temizlendikten sonra yerine bırakıyor.

Öte yandan ilçe genelinde 10 yeşil makine, 10 mini süpürme aracı, 8 büyük süpürme aracı ve çok sayıda seyyar vakumlu makinelerle halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki çöpler kısa süreli aralıklarla alınıyor.

İlçedeki temizliği sağlamak adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Bayram demeden tatil demeden çalışan temizlik ekiplerimiz, hemşehrilerimizin tertemiz bir Bağcılar'da yaşamaları için mesai harcıyor. Biz Fatih Sultan Mehmet'in 'Hüner bir şehri yaşanılır kılmaktır, o da yetmez, orada yaşayanları mutlu kılmaktır' sözünü düstur olarak kabul ettik. Bizim yönetim anlayışımızda bireyin mutluluğu çok önemlidir. Bireyin mutluluğu ailenin mutluluğuna, ailenin mutluluğu da toplumun huzuruna vesile olur."

Temizliğin önemine vurgu yapan Çağrıcı, "Unutulmamalıdır ki en güzel temizlik kirletmemekten geçer" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber