Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 21 Ağustos 2019 - 14:43 Yorum: 0

Bağcılar’da çocuklar organik tarımla büyüyor

Bağcılar'da öğrenciler, organik tarımı uygulamalı olarak öğreniyor. Kiminin elinde çapası kiminin de sulama aparatı bulunan minikler, eğitmenleri eşliğinde...

Bağcılar’da çocuklar organik tarımla büyüyor

Bağcılar'da öğrenciler, organik tarımı uygulamalı olarak öğreniyor. Kiminin elinde çapası kiminin de sulama aparatı bulunan minikler, eğitmenleri eşliğinde domates, biber, patlıcan başta olmak üzere bitkilerin toprağa ekiminden büyümesine ve ürün vermesine kadar her anını yaşayarak öğreniyor.

Öğrencilerin organik tarım hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla Bağcılar Belediyesi tarafından bir projeye hizmete sunuldu. Güneşli Mahallesi'nde kurulan Fuat Sezgin Bilim Merkezi Botanik Bahçesi'nde çocuklara uygulamalı organik tarım eğitimi veriliyor. Teorik olarak gördükleri dersleri serada pratiğe dönüştüren gençler, serada dikim teknikleri, sulama, çapalama, gübreleme gibi eğitimleri büyük bir başarıyla yaparak organik olarak bitkilerin gelişimini izliyor.

Botanik bahçesinde eline çapasını, kovasını, küreğini, sulama aparatını alan minikler, öğrendiklerini uygulama fırsatı buluyor. 220 metre kare alan üzerine kurulan serada doğal yöntemlerle bazıları domates, biber, patlıcan gibi sebze üretimi yaparken bazıları da çiçek üretiyor. Toprakla buluşan çocuklar kirlenmeyi düşünmeden hem terapi görüyor hem de yararlı zaman geçiriyor.

Çocukların oluşturduğu bu tablo gelecek konusunda bizi umutlandırıyor

Öğrencilerin organik tarıma olan ilgisinden memnun kaldıklarını söyleyen Bağcılar Belediye BaşkanıLokman Çağırıcı, "Biz belediye olarak organik tarımı teşvik ediyoruz. Belki pek çoğumuz tarımla uğraşan ailelerin çocukları olarak dünyaya geldik ancak bizim çocuklarımız şehirde doğdu ve yedikleri sebzelerin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Burada uygulamalı olarak bunu hem görüyor hem de öğreniyor. Çocukların oluşturduğu bu tablo gelecek konusunda bizi umutlandırıyor" dedi.

Bağcılar’da çocuklar organik tarımla büyüyor

Bağcılar’da çocuklar organik tarımla büyüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber