Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Teknoloji 23 Ocak 2022 - 11:28 Yorum: 0

Bağcılar’da sanal asistan Bagbi, hizmete başladı

Bağcılar Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Bağcılar’da sanal asistan Bagbi, hizmete başladı

Bağcılar Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediyenin internet sitesinde yeni sanal asistan Bagbi, hizmet vermeye başladı. 400'e yakın konuda vatandaşların sorularını cevaplayacak olan Bagbi, imar durumundan etkinlik takvimine kadar birçok sorgulamaya da 7/24 cevap verecek.

"Örnek ve öncü belediyecilik" sloganı ile 21 Nisan 2013 tarihinde kural tabanlı sanal operatör uygulamasını hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, büyük bir yeniliğe daha imza atarak yapay zekâ destekli sanal asistan projesini hayata geçirdi. Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından 6 aylık bir çalışma yürütülerek oluşturulan sanal asistan uygulaması beta versiyonu ile ilk testlerini başarı ile tamamladı.

Bagbi ismi verilen sanal asistan, test ve pilot uygulama süreçlerinin ardından Bağcılar Belediyesi kurumsal internet sitesi olan üzerinden hizmet vermeye başladı. Vatandaşların dijital ortamda mesajlaşma yoluyla bir insan ile yazışır gibi iletişim kurdukları ve herhangi bir konuda bilgi alma, işlem yapma gibi çeşitli amaçlarla kullandıkları Bagbi'de yaklaşık 400'e yakın faaliyet ve hizmet hakkında geri bildirim bulunuyor. Bagbi, 7/24 vatandaş sorularını cevaplamasının yanı sıra Arsa Rayiç Bedeli Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Nöbetçi Eczane, Etkinlik Sorgulama, Çöp Toplama Bilgisi Sorgulama servislerine de anlık cevap veriyor.

"Yapay zeka teknolojinin nimetlerinden yararlanıyoruz"

Vatandaşların kesintisiz hizmet alması amacıyla Bagbi'yi devreye soktuklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Dijitalleşme her geçen gün farklı bir boyuta evriliyor. Biz de teknolojiyi yakından takip ediyor yapay zeka teknolojisinin tüm nimetlerinden yararlanıyoruz. Hemşehrilerimiz uygulama üzerinden sanal asistanların yardımı ile işlemlerini yapabilecekler" dedi.

Yapay zeka destekli tahmin ve öneri yeteneği ile yüzde 75 üzerinde başarı yakalayan uygulamanın geri bildirimlerle beslenerek başarı oranını ileriye taşıması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber