Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Bağımlılık yapıcı maddeye karşı "zeybek" ile mücadele

Manisa'da bağımlılık yapıcı maddeden uzak durmaya söz veren 100 genç, zeybek oynadı

Bağımlılık yapıcı maddeye karşı 'zeybek' ile mücadele

MANİSA (AA) - Bağımlılık yapıcı maddeden uzak durmaya söz veren 100 genç, zeybek oynadı.

Yunusemre Belediyesi ile Yunusemre İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Manisa Atatürk Spor Salonu’nda Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle "Her türlü madde ve eyleme dur" adlı etkinlik düzenlendi. 

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Uzman Doktoru Ümit Atman, bugüne kadar 8 bin 749 kişiye ulaştıklarını ve 9. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün öğrencilere bağımlılık yapıcı maddeler konusunda farkındalık eğitimleri verdiklerini kaydetti.

Eğitimlerde akran eğitimini öne çıkardıklarını belirten Atman, şöyle konuştu:

"Şu an itibariyle 267 genç ile yol alıyorum. Gerçek hayatta da 2 oğlum var, ben 269 çocuğun annesiyim. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü. Yıllar öncesinde atalarımız topraklarımızın bağımsızlığı için mücadele etti. Bugün bu projede yer alan gençler, tüm Türkiye’ye örnek olmak adına bağımlılık yapıcı maddelere karşı başkaldırdıklarını gösteriyorlar" dedi.

Atman, zeybek oyununun başkaldırı sembolü olduğunu dile getirdi. 

Konuşmanın ardından bağımlılık yapıcı maddeden uzak durmaya söz veren 100 genç, aynı anda zeybek oynadı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber