Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 10 Ekim 2016 - 10:48 Yorum: 0

Bağımsızlıklarının 25. yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu Ankara’da gerçekleştirildi

'Bağımsızlıklarının 25. yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu" Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara'da...

Bağımsızlıklarının 25. yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu Ankara’da gerçekleştirildi

'Bağımsızlıklarının 25. yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu" Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleşti.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının ev sahipliğinde, TİKA, Türk Keneşi, Uluslararası Türk Akademisi, TÜRKPA, Kazakistan Büyükelçiliği, AKDTYK, TÜRKSOY, Türk Tarih Kurumu ve ASEM'in destekleyici kuruluşları arasında bulunduğu "Bağımsızlıklarının 25. Yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu" Ankara'da gerçekleştirildi. 12 oturumda, 60 akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı sempozyuma Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda izleyici katıldı. UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumda Türk Cumhuriyetleri büyükelçileri, siyasetçiler ve akademisyenlerde yer aldı. Sempozyumda Türk Cumhuriyetlerinin sorunlarının yanı sıra ticari, ekonomik ve sosyal alanlarda birçok konu ele alındı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız sempozyum sonunda yaptığı açıklamada, "Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının ebedi olmasını diliyorum. Bu sempozyumda amacımız, dost ve kardeş Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlık coşkularını birlikte yaşayıp, paylaşmak ve aynı zamanda geçen 25 yılın bir muhasebesini yapmaktır. Sempozyuma katılan değerli bilim adamlarımız bu 25 yılı değerlendirerek önümüzdeki yıllara bir ayna tutacaklardır. Yapılan sempozyumun Türk dünyası ile olan ilişkileri kuvvetlendireceğine inanıyoruz. Bu birlik ve beraberlikle geleceğe daha güçlü adımlar atacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Yıldız sempozyumu destekleyen kuruluşlara, katılan bilim adamlarına ve izleyicilere de teşekkür ederek, UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi yılı etkinliklerine hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber